“Boost je netwerk tijdens een workation – Ontdek onze workation mogelijkheden”

26 okt 2023
“Boost je netwerk tijdens een workation – Ontdek onze workation mogelijkheden”
Door Christophe

Op zoek naar een unieke locatie voor jouw volgende workation? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou! Gelegen in het prachtige Peansterbosk in Friesland, biedt Pean-buiten 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Hier geniet je van rust, privacy en een prachtig uitzicht op het open vaarwater en natuurgebied de Alde Feanen.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed van Pean-buiten zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor groepen van 4 tot 100 deelnemers. Of je nu op zoek bent naar een grote conferentieruimte of een kleinschalige waterlodge, bij Pean-buiten vind je het allemaal.

En wat is er nu beter dan werken in de natuur? Bij Pean-buiten heb je de mogelijkheid om binnen en buiten te werken. Met bijna 3 hectare eigen buitenterrein en diverse wandelroutes, is er genoeg ruimte om te ontspannen en te netwerken.

En natuurlijk zijn alle faciliteiten aanwezig voor een succesvolle workation. Denk aan een beamer, flipover en zeer goede wifi. De prijzen zijn in overleg, dus neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Kies voor Pean-buiten en combineer werken met ontspanning in de prachtige natuur van Friesland.1. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 30% van de reizigers wereldwijd een workation overweegt, waarbij ze werken en vakantie combineren. (Bron: https://globalnews.booking.com/30-of-travelers-globally-would-consider-a-workation-combining-work-and-leisure/)

2. Volgens een enquête van de Nederlandse reisorganisatie Eliza was here is 60% van de Nederlandse werknemers geïnteresseerd in een workation. (Bron: https://www.elizawashere.nl/blog/2019/05/23/workation-het-nieuwe-werken-op-vakantie)

3. Het aantal zoekopdrachten naar workation is in Nederland in de afgelopen jaren gestegen. In 2018 waren er gemiddeld 320 zoekopdrachten per maand, terwijl dit in 2021 is gestegen naar gemiddeld 590 zoekopdrachten per maand. (Bron: https://trends.google.nl/trends/explore?q=workation&geo=NL)Long tail zoekopdrachten zijn zoekopdrachten die uit meerdere woorden bestaan en specifieker zijn dan korte zoekopdrachten. Bijvoorbeeld “Workation locaties Nederland” en “Workation arrangementen voor bedrijven” zijn long tail zoekopdrachten omdat ze specifieke informatie bevatten over workation locaties en arrangementen voor bedrijven. Deze zoekopdrachten zijn handig voor mensen die gericht op zoek zijn naar specifieke informatie en voor bedrijven die zich willen richten op een specifieke doelgroep. Als assistent die tekst schrijft voor websites, is het belangrijk om rekening te houden met long tail zoekopdrachten en deze te integreren in de content van de website om de vindbaarheid te vergroten.

1. Wat is een workation?
Een workation is een combinatie van werk en vakantie. Het is een trend waarbij mensen hun werk meenemen op vakantie, zodat ze kunnen werken op een inspirerende locatie en tegelijkertijd kunnen genieten van de omgeving.

2. Hoe kan ik netwerken tijdens een workation?
Tijdens een workation kun je op verschillende manieren netwerken. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten georganiseerd door de accommodatie of lokale organisaties. Ook kun je contact leggen met andere professionals die op dezelfde locatie verblijven en samenwerken of ideeën uitwisselen.

3. Waar kan ik een workation boeken?
Er zijn verschillende websites waar je een workation kunt boeken, zoals Workation.com en SurfOffice.com. Ook kun je zelf een accommodatie zoeken op een locatie die jou aanspreekt en daar werken en vakantie combineren.