“Combineer werk en vakantie met een workation | Tips en ideeën”

29 nov 2023
“Combineer werk en vakantie met een workation | Tips en ideeën”
Door Christophe

Op zoek naar een unieke locatie voor jouw volgende bedrijfsuitje of vergadering? Kies dan voor Pean-buiten, gelegen in het prachtige Friesland. Hier vind je 12 eigenzinnige huisjes aan het water, omringd door rust en natuur.

Elk huisje biedt voldoende privacy en is omgeven door ca. 200 m2 ruimte. Het park heeft een centrale waterpartij en een gemeenschappelijke steiger aan het open vaarwater ‘de Greft’. De huisjes aan de waterkant hebben zelfs een eigen steiger.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen en conferenties. Van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, omringd door bos, weiland en water.

En waarom niet een combinatie van binnen en buiten werken? Met bijna 3 hectare eigen buitenterrein en diverse wandelroutes is er genoeg ruimte voor een inspirerende workation.

Pean-buiten is geschikt voor groepen van 4 tot 100 deelnemers en biedt alle praktische voorzieningen, zoals beamer, flipover en goede wifi. De prijzen zijn in overleg.

Kortom, Pean-buiten is dé plek voor een bijzondere en inspirerende vakantie of workation. Kom genieten van rust, natuur en watersportactiviteiten op deze unieke locatie in Friesland.1. Het aantal mensen dat kiest voor een workation is de afgelopen jaren flink gestegen. In 2019 koos 42% van de Nederlandse werknemers voor een workation, terwijl dit in 2016 nog maar 26% was (bron: Nationale Vacaturebank).

2. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 67% van de Nederlandse werknemers denkt dat een workation hun productiviteit verhoogt (bron: Booking.com).

3. Het aantal bedrijven dat workations aanbiedt aan hun werknemers is ook toegenomen. In 2019 bood 36% van de Nederlandse werkgevers een workation aan, terwijl dit in 2017 nog maar 18% was (bron: Intermediair).

Een workation is dus een populaire trend onder Nederlandse werknemers en werkgevers, waarbij werken en vakantie gecombineerd worden. Steeds meer mensen zien de voordelen van het werken op een inspirerende locatie, zoals een strandhuisje of een bergchalet, waarbij er ook tijd is om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.Workation Nederland is een term die verwijst naar een combinatie van werk en vakantie in Nederland. Het idee is om tijdens je vakantieperiode te werken op een andere locatie dan je normale werkplek, bijvoorbeeld in een vakantiehuisje of hotel. Op deze manier kun je genieten van een verandering van omgeving en tegelijkertijd productief blijven. Workations zijn populair geworden als gevolg van de opkomst van het digitale werken en de behoefte aan meer flexibiliteit in werk en leven. Er zijn verschillende organisaties die workations in Nederland aanbieden, variërend van korte trips tot langere verblijven. Het is een geweldige manier om te werken en te ontspannen in een mooie omgeving, terwijl je toch productief blijft.Workation Europa is een term die wordt gebruikt om een nieuwe trend te beschrijven waarbij mensen werken terwijl ze op vakantie zijn in Europa. Het idee is om het nuttige met het aangename te combineren door te werken tijdens de dag en te genieten van de bezienswaardigheden en activiteiten in de avonduren en tijdens het weekend. Workation Europa biedt een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en tegelijkertijd productief te blijven. Het is een ideale optie voor freelancers, digitale nomaden en iedereen die de flexibiliteit heeft om op afstand te werken. Er zijn tal van bestemmingen in Europa die geschikt zijn voor een workation, van bruisende steden tot rustige kustplaatsen en pittoreske bergdorpjes. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, ontspanning of avontuur, er is voor elk wat wils tijdens een workation Europa.

Pean-buiten "Combineer werk en vakantie met een workation | Tips en ideeën"

1. Wat is een workation?
Een workation is een combinatie van werk en vakantie. Het is een manier om te werken op een inspirerende locatie, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de omgeving en ontspanning.

2. Waarom zou ik een workation overwegen?
Een workation kan je helpen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je creativiteit te stimuleren. Het kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk uit te breiden. Bovendien kan het werken op een andere locatie je helpen om je productiviteit te verhogen.

3. Waar kan ik een workation boeken?
Er zijn verschillende websites en bedrijven die workations aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar workation-pakketten op reiswebsites of contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van workations. Het is ook mogelijk om zelf een workation te organiseren door een geschikte locatie te vinden en je werkplek daar op te zetten.