Lekker eten bij Pean-buiten

In de zomer biedt Pean-buiten twee avonden in de week de mogelijkheid om een driegangendiner af te halen in het hoofdgebouw de Jister. Onze zeilschool, die bekend staat om zijn uitstekende maaltijden en aandacht voor de bereiding ervan met verse en lokale producten, laat je graag meegenieten. Wij hebben een bucketlist gemaakt met restaurants en foodbars waar je écht geweest moet zijn in Friesland. Dus wil je niet zelf koken in je huisje, maar lekker genieten, vraag ons dan om tips.

De lekkerste adresjes in Fryslân

Een bucketlist die je gedaan moet hebben tijdens je verblijf. Red je het niet? Dan raden we je aan om terug te komen bij ons!

  • Picknickers. Hier komt het buitenleven samen met andere goede dingen van het leven, zoals homemade eten en drinken en een mooie omgeving. Een fantastische Foodbar.
  • De Koken. Ga zitten, hangen of liggen. Kruip weg in de loungebanken met een kop koffie en je lievelingsboek of neem de koffie en gebak juist lekker mee. Ga met een uitsmijter je kater te lijf of slaap uit en begin je dag met een strandgaper.
  • Eetcafe Kromme Knilles. Café Kromme Knilles is gelegen in het centrum van watersportdorp Akkrum. Een echt dorpscafé waar u naast het drinken van een borrel ook lekker kunt eten. Het café heeft een gemoedelijke huiskamersfeer en heerlijk en eerlijk eten.
  • Pizzeria La-ruota. Buon Appetito. Je geniet van de smaak van traditionele pizza met een heerlijke kruidige wijn. De vlammen van de kaarsjes op het terras dansen. Je waant je op Sardinië, maar… je bent gewoon in het bijzondere Akkrum.
  • Restaurant Goerres. Zoek je een goed restaurant, met uitzicht op het water, dan kom je uit bij restaurant Goerres. Achter het hotel staat een mooie lichte serre met een zonnig waterterras waar je tot in de avonduren heerlijk kunt genieten.

Afhalen in de omgeving van Pean

Niet alleen uit eten gaan, is leuk. Ook bijvoorbeeld even een ijsje halen bij een Friese ijsboerderij of een overheerlijke Indonesische maaltijd bij Toko Mardjantie afhalen in Akkrum is een feestje. Daar geniet je dan van op je terras in de zomer of juist bij de warmte van de houtkachel in de winter.

Pean-buiten doet er graag alles aan om je verblijf in één van de prachtige vakantiehuisjes geheel naar wens te maken. Aarzel dus niet om vooraf te vragen of iets mogelijk is.

© Pean-buiten 2021
Webontwikkeling door Convident