Doordenken, doordenken, doordenken

14 nov 2023
Doordenken, doordenken, doordenken
christophe

De vergunningsaanvraag

Met goede moed begonnen we aan de vergunningsaanvraag, echter hiervoor bleek veel meer nodig dan een leuk idee. Er moest een terreinontwerp gemaakt worden, we moesten gaan nadenken over een landschappelijke inpassing en het geheel moest ruimtelijk worden onderbouwd. Conclusie: we moeten véél meer doordenken dan verwacht!

Pean-buiten Doordenken, doordenken, doordenken
Doordenken, doordenken, doordenken Pean-buiten natuurhuisje Friesland

We realiseerden ons al snel dat we, doordat we moesten nadenken over al deze onderdelen, al snel belandden in een geheel nieuw proces: het ontwerpen van Pean-buiten! We dachten na over alles wat hoort bij vakantiehuisjes op een prachtige plek: het bedenken van de waterpartijen, uitstippelen van de paden en het vaststellen van de gewenste sfeer. Dit alles zorgde ervoor dat we steeds meer zin kregen in meer dan een papieren sessie!

In januari 2019 wierp het denkwerk zijn vruchten af: we ontvingen de vergunning in de brievenbus! Nu stond het echt zwart op wit: goedkeuring voor de bouw van 12 waterlodges in het Peansterbos.

En zo zijn er sinds de beplanting van het bos nog maar twee to-do’s over: heel veel rekenwerk en het vinden van een financier!