“Duurzame reisplanning: tips voor een milieuvriendelijke vakantie”

27 nov 2023
“Duurzame reisplanning: tips voor een milieuvriendelijke vakantie”
Door Christophe

Pean-buiten is een uniek vakantieverblijf in Friesland met 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Als je op zoek bent naar iets anders dan anders, dan is Pean-buiten de perfecte plek voor jouw vakantie. Het ligt centraal in Friesland, in het Peansterbosk, en is omringd door prachtig open vaarwater en natuurgebied de Alde Feanen. Bij Pean-buiten geniet je van rust en veel privacy, zonder auto’s naast je huisje geparkeerd. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar het bruist van de watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen en conferenties. Van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, geschikt voor diverse groepsgroottes. Elke ruimte of waterlodge is omringd door veel bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

Met bijna 3 hectare eigen buitenterrein en direct aan de Friese meren, biedt Pean-buiten ook diverse wandelroutes en buitenactiviteiten. De prijzen zijn in overleg en er zijn no-brainers zoals een beamer, flipover en zeer goede wifi beschikbaar. Pean-buiten is gericht op duurzame reisplanning en biedt een praktische en unieke ervaring voor vakantiegangers en zakelijke gasten.1. In Nederland is de CO2-uitstoot van het verkeer en vervoer verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de totale uitstoot. Duurzame reisplanning kan bijdragen aan het verminderen van deze uitstoot. (Bron: Rijksoverheid)

2. Volgens onderzoek van de ANWB is 59% van de Nederlanders bereid om de auto te laten staan voor een duurzamere reis. (Bron: ANWB)

3. Uit een enquête van het CBS blijkt dat in 2019 ongeveer 14% van de Nederlanders gebruik maakte van duurzame vervoersmiddelen zoals de fiets, het openbaar vervoer of de elektrische auto. (Bron: CBS)Duurzame reisplanning tips zijn suggesties en aanbevelingen om op een milieuvriendelijke manier te reizen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je kiest voor het openbaar vervoer in plaats van de auto, of dat je een fiets huurt in plaats van een taxi. Ook kun je ervoor kiezen om te verblijven in een eco-vriendelijk hotel of om lokale producten te kopen in plaats van geïmporteerde producten. Door bewuste keuzes te maken tijdens het plannen van je reis, kun je bijdragen aan een duurzamere wereld.Duurzame reisplanning Nederland is het proces van het plannen van reizen binnen Nederland op een manier die zo min mogelijk impact heeft op het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je kiest voor het openbaar vervoer in plaats van de auto, of dat je een elektrische auto huurt in plaats van een benzineauto. Ook kun je ervoor kiezen om te fietsen of te wandelen in plaats van te rijden. Door bewuste keuzes te maken bij het plannen van je reis, kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst voor Nederland en de wereld. Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van een duurzame reis binnen Nederland.