“Duurzame reisuitrusting voor een milieubewuste vakantie – Ontdek onze collectie”

18 nov 2023
“Duurzame reisuitrusting voor een milieubewuste vakantie – Ontdek onze collectie”
Door Christophe

Op zoek naar een vakantiebestemming die anders is dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Gelegen in het prachtige Peansterbosk in Friesland, biedt Pean-buiten 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Hier geniet je van rust, privacy en een schitterend uitzicht op het open vaarwater en natuurgebied de Alde Feanen. En dat alles zonder auto’s die naast je huisje geparkeerd staan.

Voor wie op zoek is naar een unieke vergaderlocatie biedt Pean-buiten verschillende ruimtes op het agrarisch erfgoed. Van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, geschikt voor groepen van 4 tot 100 deelnemers. Elke ruimte is omringd door veel bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

Met bijna 3 hectare eigen buitenterrein en directe toegang tot de Friese meren en diverse wandelroutes, is Pean-buiten de perfecte locatie voor een duurzame reisuitrusting. En met no-brainers zoals een beamer, flipover en zeer goede wifi, is alles wat je nodig hebt voor een geslaagde bijeenkomst aanwezig.

Kortom, Pean-buiten biedt een unieke vakantie- en vergaderervaring in het prachtige Friesland. Boek nu en ontdek zelf waarom Pean-buiten zo bijzonder is!1. Volgens een onderzoek van Booking.com uit 2019 geeft 72% van de reizigers aan dat ze meer duurzame reisopties willen, waaronder duurzame reisuitrusting. (Bron: Booking.com)

2. Uit een studie van de Universiteit van Surrey uit 2018 blijkt dat duurzame reisuitrusting, zoals herbruikbare waterflessen en zonne-opladers, kan leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot van reizigers. (Bron: University of Surrey)

3. Volgens een artikel van National Geographic uit 2019 kan het gebruik van duurzame reisuitrusting, zoals biologisch afbreekbare toiletpapier en herbruikbare tassen, helpen bij het verminderen van de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd tijdens het reizen. (Bron: National Geographic)Duurzame reisuitrusting kopen is een slimme keuze voor reizigers die graag hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Duurzame reisuitrusting is gemaakt van materialen die minder belastend zijn voor het milieu en gaat vaak langer mee dan traditionele reisuitrusting.

Er zijn verschillende soorten duurzame reisuitrusting beschikbaar, zoals rugzakken, koffers, slaapzakken en tenten. Deze producten zijn gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecyclede plastic flessen en hennep.

Bij het kopen van duurzame reisuitrusting is het belangrijk om te letten op keurmerken zoals het GOTS-keurmerk voor biologisch katoen en het Bluesign-keurmerk voor duurzame productieprocessen. Ook is het goed om te kijken naar de garantie en reparatiemogelijkheden van het product, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Kortom, duurzame reisuitrusting kopen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee op de lange termijn.Duurzame reisuitrusting merken zijn merken die zich richten op het produceren van reisuitrusting die op een verantwoorde en duurzame manier is geproduceerd. Dit betekent dat deze merken zich inzetten voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het minimaliseren van hun impact op het milieu. Ze gebruiken bijvoorbeeld duurzame materialen en productiemethoden, en zorgen ervoor dat hun producten lang meegaan en hergebruikt kunnen worden. Enkele voorbeelden van duurzame reisuitrusting merken zijn Patagonia, Fjällräven en Osprey. Door te kiezen voor duurzame reisuitrusting merken draag je bij aan een betere wereld en kun je met een gerust hart op reis gaan.