“Duurzame vakantie: geniet van een milieuvriendelijke en verantwoorde reis”

18 nov 2023
“Duurzame vakantie: geniet van een milieuvriendelijke en verantwoorde reis”
Door Christophe

Op zoek naar een duurzame vakantie in Friesland? Dan is Pean-buiten de perfecte plek voor jou. Dit bijzondere vakantiepark biedt 12 eigenzinnige huisjes aan het water, omringd door prachtige natuur en zonder geparkeerde auto’s naast je huisje. Hier geniet je van rust, privacy en een bruisende omgeving vol watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten is niet alleen geschikt voor vakanties. Ook voor groene vergaderingen ben je hier aan het juiste adres. Op het agrarisch erfgoed zijn verschillende ruimtes beschikbaar, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte is omringd door bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

De ruimtes zijn geschikt voor groepsgroottes van 4 tot 100 deelnemers en variëren in oppervlakte van 12 m2 tot 200 m2. Het buitenterrein beslaat bijna 3 hectare en biedt direct toegang tot de Friese meren en diverse wandelroutes. Prijzen zijn in overleg en no-brainers zoals een beamer, flipover en goede wifi zijn uiteraard aanwezig.

Kortom, Pean-buiten is dé plek voor een duurzame vakantie of groene vergadering in Friesland. Ervaar de rust, privacy en bruisende omgeving van dit bijzondere vakantiepark aan het water.1. In 2019 gaf 57% van de Nederlandse vakantiegangers aan dat duurzaamheid een belangrijk aspect is bij het kiezen van een vakantiebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research (bron: https://www.nbtcniporesearch.nl/nl/home/nieuws/duurzaamheid-steeds-belangrijker-bij-keuze-vakantiebestemming).

2. Volgens een onderzoek van Booking.com uit 2020 is 82% van de Nederlandse reizigers van mening dat duurzaam reizen belangrijk is en 62% zegt dat ze van plan zijn om in 2021 duurzamer te reizen dan voorheen (bron: https://news.booking.com/nl-nl/).

3. Uit een onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat een vliegvakantie naar Bali voor een gezin van vier personen meer dan 10 ton CO2-uitstoot veroorzaakt. Ter vergelijking: een gemiddeld Nederlands huishouden stoot jaarlijks ongeveer 8 ton CO2 uit (bron: https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/klimaatverandering/co2-uitstoot-van-vakantie/).Duurzame vakantie in Nederland is een vakantie waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, de lokale gemeenschap en de economie. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor accommodaties die duurzaam zijn gebouwd en energiezuinig zijn, of door te kiezen voor activiteiten die de natuur en het milieu niet belasten. Ook kan er gekeken worden naar het ondersteunen van lokale bedrijven en het verminderen van de CO2-uitstoot tijdens het reizen. Door te kiezen voor een duurzame vakantie in Nederland draag je bij aan een betere wereld en kun je tegelijkertijd genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft.Duurzame vakantie Europa is een term die verwijst naar vakanties die op een verantwoorde en duurzame manier worden georganiseerd in Europa. Dit betekent dat er bij het plannen en uitvoeren van de vakantie rekening wordt gehouden met de impact op het milieu, de lokale gemeenschap en de economie. Bij een duurzame vakantie Europa wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van milieuvriendelijke accommodaties, wordt er lokaal geproduceerd voedsel gegeten en worden er activiteiten ondernomen die de lokale cultuur en economie ondersteunen. Door te kiezen voor een duurzame vakantie Europa draag je bij aan een betere wereld en kun je tegelijkertijd genieten van al het moois dat Europa te bieden heeft.