“Duurzame vakantiehuizen: geniet van een milieuvriendelijke vakantie”

25 nov 2023
“Duurzame vakantiehuizen: geniet van een milieuvriendelijke vakantie”
Door Christophe

Op zoek naar een vakantieplek die anders is dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Gelegen in het prachtige Peansterbosk in Friesland, biedt Pean-buiten 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Hier geniet je van rust en privacy, zonder auto’s naast je huisje geparkeerd. En toch sta je binnen een minuut aan het water, waar je kunt genieten van diverse watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed kun je namelijk ook groen vergaderen. Met verschillende ruimtes, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, is er voor elk gezelschap een geschikte ruimte. En het beste van alles: elke ruimte is omringd door bos, weiland en water. Zo kun je binnen en buiten werken combineren op een logische manier.

De ruimtes zijn geschikt voor groepen van 4 tot 100 deelnemers en variëren in oppervlakte van 12 m2 tot 200 m2. Het buitenterrein beslaat bijna 3 hectare en ligt direct aan de Friese meren. Ook zijn er diverse wandelroutes beschikbaar. De prijzen zijn in overleg en de faciliteiten zijn uitstekend, met onder andere een beamer, flipover en zeer goede wifi.

Kortom, bij Pean-buiten geniet je niet alleen van duurzame vakantiehuizen, maar ook van groen vergaderen op een unieke locatie. Boek nu jouw verblijf bij Pean-buiten en ontdek deze bijzondere plek in Friesland.1. Duurzaam toerisme wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Uit onderzoek van NBTC-NIPO Research blijkt dat in 2019 bijna de helft van de Nederlanders (48%) aangaf dat duurzaamheid een belangrijk aspect is bij het kiezen van een vakantiebestemming. (Bron: NBTC-NIPO Research, 2019)

2. Het aantal duurzame vakantiehuizen in Nederland groeit gestaag. Zo heeft Natuurhuisje.nl, een platform voor duurzame vakantiehuizen, inmiddels meer dan 1.500 vakantiehuizen in Nederland die voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria. (Bron: Natuurhuisje.nl)

3. Duurzame vakantiehuizen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat vakantiehuizen met een duurzaamheidskeurmerk gemiddeld 10% zuiniger zijn dan reguliere vakantiehuizen. Dit kan leiden tot een besparing van zo’n €100 per week op energiekosten. (Bron: Milieu Centraal)Duurzame vakantiehuizen in Nederland zijn accommodaties die op een milieuvriendelijke manier zijn gebouwd en worden onderhouden. Dit betekent dat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen, energiezuinige apparatuur en dat er rekening wordt gehouden met afvalverwerking en waterbesparing. Het doel van duurzame vakantiehuizen is om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten en tegelijkertijd comfortabele en moderne accommodaties aan te bieden. Door te kiezen voor een duurzaam vakantiehuis in Nederland draag je bij aan een beter milieu en kun je genieten van een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving. Er zijn verschillende duurzame vakantiehuizen te vinden in Nederland, van kleine huisjes tot grote villa’s en van de kust tot aan de bossen.Duurzame vakantiehuizen in Europa zijn accommodaties die gebouwd en beheerd worden met respect voor het milieu en de lokale gemeenschap. Deze vakantiehuizen zijn ontworpen om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu en om de natuurlijke hulpbronnen te behouden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen, het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen en het verminderen van afval en waterverbruik. Daarnaast zijn deze vakantiehuizen vaak gelegen in gebieden waar de lokale gemeenschap wordt ondersteund en gestimuleerd. Door te kiezen voor een duurzaam vakantiehuis in Europa draag je bij aan een betere wereld en kun je genieten van een comfortabel verblijf in een prachtige omgeving.