“Duurzame vervoersmiddelen: milieuvriendelijke opties voor mobiliteit”

26 nov 2023
“Duurzame vervoersmiddelen: milieuvriendelijke opties voor mobiliteit”
Door Christophe

Op zoek naar een unieke vakantiebestemming in Friesland? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Dit bijzondere vakantiepark biedt 12 eigenzinnige huisjes aan het water, gelegen in het prachtige Peansterbosk en nabij natuurgebied de Alde Feanen. Hier geniet je van rust, privacy en een schitterend uitzicht op het water, zonder dat er auto’s naast je huisje geparkeerd staan. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar je kunt genieten van diverse watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed van Pean-buiten zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen en conferenties. Van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, voor groepen van 4 tot 100 deelnemers. Elke ruimte is omringd door veel groen en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

Met bijna 3 hectare eigen buitenterrein en direct aan de Friese meren, biedt Pean-buiten ook buiten diverse mogelijkheden. Zo zijn er diverse wandelroutes beschikbaar en kun je gebruik maken van duurzame vervoersmiddelen. En met no-brainers als een beamer, flipover en zeer goede wifi, is Pean-buiten dé plek voor een geslaagde vergadering of conferentie.

Kortom, Pean-buiten is dé plek voor een unieke vakantie of een inspirerende vergadering in het prachtige Friesland.1. Elektrische auto’s zijn steeds populairder aan het worden. In 2020 werden er in Nederland maar liefst 61.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht, wat een stijging van 39% is ten opzichte van het jaar daarvoor. (Bron: RVO.nl)

2. Fietsen is een duurzaam vervoersmiddel dat steeds meer wordt gebruikt in Nederland. In 2019 werd er maar liefst 23 miljard kilometer gefietst in Nederland, wat neerkomt op gemiddeld 880 kilometer per persoon per jaar. (Bron: CBS)

3. Het gebruik van openbaar vervoer is ook een duurzame optie. In 2019 werden er in Nederland ruim 3,2 miljard reizen gemaakt met het openbaar vervoer. Dit is een stijging van 2,7% ten opzichte van het jaar daarvoor. (Bron: CROW-KpVV)Duurzame vervoersmiddelen zijn voertuigen die minder schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van mensen. Elektrisch rijden is een vorm van duurzaam vervoer waarbij de auto wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor. Dit zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 en fijnstof. Bovendien zijn elektrische auto’s vaak stiller en hebben ze minder onderhoud nodig dan auto’s met een verbrandingsmotor. Het gebruik van duurzame vervoersmiddelen zoals elektrische auto’s draagt bij aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving.Duurzame vervoersmiddelen zijn steeds populairder geworden in onze samenleving. Fietsen zijn hier een goed voorbeeld van. Fietsen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gezond en goedkoop. Door te fietsen verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen en draag je bij aan een beter klimaat. Bovendien is fietsen een goede manier om in beweging te blijven en je conditie te verbeteren. Er zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar, zoals stadsfietsen, elektrische fietsen en racefietsen. Kies de fiets die het beste bij jouw behoeften past en geniet van de voordelen van duurzaam vervoer!