“Duurzame vervoersmiddelen: milieuvriendelijke opties voor transport”

29 okt 2023
“Duurzame vervoersmiddelen: milieuvriendelijke opties voor transport”
Door Christophe

-1. Elektrische auto’s zijn steeds populairder aan het worden in Nederland. In 2020 werden er maar liefst 61.000 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd, wat een stijging van 39% is ten opzichte van het jaar ervoor. (Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

2. Fietsen is een van de meest duurzame vervoersmiddelen. In Nederland wordt er jaarlijks gemiddeld 15 miljard kilometer gefietst, wat neerkomt op ongeveer 880 kilometer per persoon per jaar. Hierdoor wordt er jaarlijks ruim 1,3 miljoen ton CO2-uitstoot bespaard. (Bron: Fietsersbond)

3. Het gebruik van openbaar vervoer in Nederland is ook duurzaam. In 2019 werd er in totaal 4,2 miljard kilometer gereisd met het openbaar vervoer, wat neerkomt op een gemiddelde van 243 kilometer per persoon per jaar. Hierdoor werd er ruim 1,5 miljoen ton CO2-uitstoot bespaard. (Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)Duurzame vervoersmiddelen zijn voertuigen die minder schadelijk zijn voor het milieu en de luchtkwaliteit. Elektrisch rijden is een vorm van duurzaam vervoer waarbij de auto wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor. Dit zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 en fijnstof. Bovendien zijn elektrische auto’s stiller en hebben ze minder onderhoud nodig dan traditionele auto’s. Door te kiezen voor elektrisch rijden draag je bij aan een schonere en duurzamere wereld.Duurzame vervoersmiddelen zijn steeds populairder aan het worden en fietsen zijn daar een goed voorbeeld van. Fietsen zijn milieuvriendelijk en duurzaam omdat ze geen uitstoot van schadelijke stoffen veroorzaken en geen brandstof nodig hebben. Bovendien zijn fietsen een gezonde manier van transport en kunnen ze helpen om files te vermijden. Er zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar, zoals stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen. Elektrische fietsen zijn een goede optie voor mensen die wat extra hulp nodig hebben bij het fietsen, bijvoorbeeld bij het beklimmen van heuvels. Kortom, fietsen zijn een duurzaam en gezond alternatief voor andere vervoersmiddelen en kunnen bijdragen aan een beter milieu en een gezondere levensstijl.