De Tocht & Pean-buiten arrangement

Maak je bezoek aan Musical De Tocht compleet met een overnachting op Pean-buiten.

Pean-buiten ligt direct aan de Friese meren. Door te overnachten op Pean-buiten word je beleving van Musical De Tocht en je beleving van het pure Friesland nog beter.

Arrangementen

Pean-buiten heeft diverse arrangementen om je bezoek aan Friesland, je bezoek aan Musical De Tocht tot een ware Elfsteden-beleving te maken.

Indicatie van de kosten:

Musical De Tocht en woensdag t/m vrijdag in een 4 persoons waterlodge:

  • Waterlodge vanaf 295,- euro
  • Ticket Musical De Tocht vanaf 39,50 pp

Musical De Tocht en lang weekend (vrijdag t/m maandag) in een 6 persoons waterlodge:

  • Waterlodge vanaf 445,- euro
  • Ticket Musical De Tocht vanaf 49,50 pp

Samen maakt alles sterker

De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

De musical vindt plaats in het speciaal voor de voorstelling gebouwde Friso Theater in Leeuwarden. Met de nieuwste theatertechnieken, meteorologische special effects en een immense 360° ijsvloer komt de Elfstedenmagie voelbaar tot leven!

Indrukwekkend verhaal

In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

IJzingwekkend mooi

Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden

De magie doorgeven aan de volgende generatie

Het belangrijkste doel van Musical De Tocht is om de magie van de Elfstedentocht voort te laten leven in de herinnering van komende generaties. Want de Elfstedentocht is meer dan een zeldzame wedstrijd op de schaats. Het is onderdeel van onze Nederlandse identiteit. Het maakt een klein stukje van wie we zijn en waarin we met elkaar verbonden zijn. Dat moet worden beleefd, en worden herinnerd.

Veel gestelde vragen

Hoe lang is het rijden van Pean-buiten naar de Musical?

Het 20 minuten rijden van Pean-buiten naar het Friso Theater in Leeuwarden waar de Musical De Tocht is.

Is het koud in de theaterzaal?

Nee hoor, je kunt comfortabel van de De Tocht genieten en jas met een gerust hart achterlaten in de garderobe. Maar we hopen natuurlijk wel dat je kippenvel krijgt van de voorstelling.

Is de voorstelling in het Fries?

Musical De Tocht is een Nederlandstalige voorstelling met op passende momenten een Fries hart. De voorstelling is gemaakt voor alle Nederlanders en dus ook door iedereen te verstaan, te begrijpen en te voelen.

Is de voorstelling geschikt voor kinderen?

De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Het is natuurlijk per kind verschillend waar de interesses liggen, maar vanaf 8 jaar is de voorstelling goed te volgen. Het is wel een verhaal over 5 volwassen vrienden, maar met metaforen voor iedere leeftijd.

Wat is het verschil tussen de rangen/stoelen?

Het verschil tussen de rangen is de afstand tot het podium. Hierbij is de eerste rang het dichtste bij het podium. Alle stoelen in de zaal hebben even goed zicht op het podium. Vanwege de trapsgewijze tribune kijk je altijd over de mensen voor je heen.

Hoelang duurt de voorstelling?

Musical De Tocht duurt ongeveer 2 uur en er is geen pauze tijdens de voorstelling.

Kan ik parkeren bij het theater?

Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor alle bezoekers bij het Friso Theater. Uiteraard geven wij je vooraf aan het theaterbezoek nog meer informatie per mail voor de aanschaf van de parkeerkaarten.

Zijn er voorzieningen voor slechtzienden en -horenden

We werken momenteel aan verschillende voorstellingen die geschikt zijn voor doven, slechthorenden en blinden, slechtzienden. Zodra de data van de verschillende voorstellingen bekend zijn lees je dat hier op de website terug. Afhankelijk van de gradatie van slechthorendheid voorzien wij in een oplossing. Denk aan bijvoorbeeld een zender die iedere voorstelling beschikbaar is. We volgen hierin de snel veranderende techniek.

Zijn er rolstoelplekken?

Per voorstelling zijn er 10 rolstoelplaatsen beschikbaar, die vind je op rij 26. De plaatsen zitten aan een tussenpad, waardoor er veel ruimte per plaats is. Om je zo goed mogelijk te helpen met reserveren en ook per specifieke aanvraag de juiste plaatsen voor partners te selecteren zijn deze plaatsen alleen telefonisch te boeken via onze ticketpartner Eventim via het telefoonnummer 0900 13 30 (lokaal tarief).Ook als je slecht er been bent is rij 26 een handige rij om aan te zitten. Naast de rolstoelplekken kun je deze rij zelf online boeken.

Wat gebeurt er als een voorstelling wordt uitgesteld of afgelast?

Mocht de voorstelling waar je tickets voor hebt gekocht niet door kunnen gaan vanwege bijvoorbeeld corona, dan schuiven de tickets door naar een datum die wel past.
In het uiterste geval dat de voorstelling helemaal niet door kan gaan, ook niet op een later tijdstip, dan krijg je het aankoopbedrag terug.

Inchecken & Uitchecken

Jullie zijn vanaf 15:00 uur welkom. Dan kun je direct je intrek nemen in je waterlodge. Op het prachtig terrein van Pean-buiten kun je heerlijk rondwandelen of even niks anders doen dan genieten van de rust midden in de natuur om de drukte in je hoofd los te laten. Om 20:00 start de Musical De Tocht. Je hebt dus voldoende tijd om nog lekker te gaan eten.

Op de laatste dag van je arrangement mag je om 10:00 uitchecken.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Eten

Tijdens de “De Tocht” arrangementen zijn er veel leuke Fries restaurants geopend. Daar kun je reserveren om je 11-stedenbeleving compleet te maken.