De Verwondering Retreat Friesland

Je bent zoveel mooier dan je denkt

Kijken naar je de door jouw gecreëerde wereld.

De Verwondering is een retreat waarin je jouw overtuigingen en vooroordelen,  over jezelf en de wereld, leert kennen en liefdevol omarmen.

De Verwondering helpt jou een heerlijk leven vol acceptatie, zelf-, en naastenliefde te ervaren.

Verwonder je tijdens deze unieke retreat in Friesland

Je wilt

 • vrij zijn van je overtuigingen door ze te omarmen
 • weten hoe je een prettig leven kun hebben door acceptatie
 • leren hoe je door ademwerk, yoga en meditatie liefde in jezelf vindt

Je pad

In deze  retreat De Verwondering leer je alles om vol en vrij te leven. En dat allemaal door je eigen overtuigingen en vooroordelen te leren kennen en met een glimlach en compassie welkom te heten.

De Verwondering Retreat Friesland

Lengte: 1 dag
Prijs: 149,- euro
Niveau: alle niveaus

Ontdek Pean-buiten: 12 unieke huisjes aan het water voor een bijzondere vakantie in Friesland. Geniet van rust

Ochtend

 • landen en kennismaken. Inquiring in cirkel
 • yoga nidra en ademwerk
 • niets is wat het lijkt
 • je levenslijn

Middag

 • je innerlijke criticus
 • mijn gedachten
 • welke maskers draag jij…
 • identiteit
 • ademwerk

De Verwondering Retreat Friesland

Je brein is erop ingesteld om de wereld die je ervaart zo snel mogelijk in begrijpelijke hokjes te verdelen. Dat is efficiënt en vaak ook nuttig. De overtuigingen en vooroordelen die je op die manier opbouwt zijn vaak niet juist of compleet.

In de De Verwondering leer je van een afstand kijken naar je de door jouw gecreëerde wereld. Vanuit die ontspannen positie kun je liefdevol en vriendelijk zijn naar hoe je over jezelf denkt.

Omdat sommige van je overtuigingen beperkend kunnen zijn, leer je in deze retreat hoe je ze kunt omzetten in een positieve beweging.

We gebruiken veel yoga, meditatie en ademwerk om samen deze reis te maken.

De begeleiders: Nanet Huitema-Stoelwinder

Sinds Nanet aan het werk is, staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Eerst als deelnemer in vele verschillende programma’s en sinds vijf jaar als coach en trainer met name voor (internationale) bedrijven. Haar missie is om anderen te helpen in hun persoonlijke groei, met het geloof dat het mooiste wat je kunt worden jezelf is. Door haar open houding weet ze in korte tijd een veilige omgeving te creëren.

“Ik ontdek nog steeds mijn eigen overtuigingen. Als ik me daar bewust van ben, weet ik de meest duurzame verandering te creëren, Die verandering die ik graag wil. Makkelijk? Nee, Leuk? Soms. Waardevol? Absoluut! En hoe gaaf om samen met Joan en Christophe onze krachten te bundelen. We kunnen met onze diverse ervaringen en kennis anderen laten groeien”

De begeleiders: Joan Hoekstra

Joan heeft zich verdiept in de magie van yoga en ademwerk en begeleidt 1-1 trajecten, groepslessen en retreats. Ze zal je met haar warme en vriendelijke stem gelijk veilig en welkom laten voelen, ook als het even spannend wordt. Nadat ze tijdens een burn-out geconfronteerd werd met het ontbreken van haar eigen hartenwens kwam ze erachter dat ze volledig in haar hoofd leefde. Ze luisterde naar alle overtuigende stemmetjes waardoor ze vergat hoe wijs het lichaam eigenlijk is en hoeveel het haar wilde vertellen. .

“De adem werd mijn vertaler. De adem bracht me van mijn hoofd naar mijn hart. De adem werd weer mijn bondgenoot waarmee ik liefdevol in de spiegel mocht kijken om vanuit daar de zachtheid en gevoeligheid in mijn systeem weer te mogen omarmen.”

De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

“Nadat ik in de gaten kreeg dat mijn overtuigingen en aannames alleen maar mijn eigen gedachten waren, werd mijn leven ongekend veel lichter. Nu is het mijn tijd en taak om deze inzichten en andere kennis door te geven.”

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Ontdek de unieke huisjes van Pean-buiten aan het water in Friesland. Geniet van rust

Eten

Pean-buiten heeeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met seizoensgebonden streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden.