Lichter Leven Retreat Friesland

Wat we kunnen leren van Brene Brown

Sterke rug, zachte voorkant: waarom beide belangrijk zijn

Lichter leven is een retreat waar je kennis gaat maken met hét thema van Brené Brown: kwetsbaarheid. Je gaat deze dag onderzoeken wat kwetsbaarheid voor jou betekent en kiezen welke eerste, kleine stap je kunt zetten naar een lichter leven.

Lichter leven is een retreat waarin je kwetsbaarheid leert begrijpen en door middel van schrijfopdrachten en fijne gesprekken onderzoekt wat voor jou daarin belangrijk is. Ook ga je leren waarom verzachten van jezelf niet zwak is, maar juist moedig, én wat het nut is van je laten raken door en het uiten van emoties.

Lichter leven is een ‘licht’ retreat, met ruimte voor luchtigheid en ontspanning. Tegelijkertijd zorgt juist dat vaak voor de mooiste gesprekken en de diepste verandering. En dat is wat Brené Brown ook nastreeft: een omgeving van empathie, verbinding en persoonlijke groei.

Je wilt

 • Beter begrijpen wat kwetsbaarheid is en waarom dat Brené Brown haar
  favoriete thema is.
 • Meer verbinden met wat voor jou belangrijk is (sterke rug), zodat je vandaar uit écht kunt verbinden met jezelf en je omgeving (zachte voorkant).
Ontdek Pean-buiten: 12 unieke huisjes aan het water voor een bijzondere vakantie in Friesland. Geniet van rust

Lichter Leven Retreat Friesland

Lengte:3 dagen, 2 nachten
Groepsgrootte: max 15 personen
Prijs: 975,00
Niveau: alle niveaus

Dag 1

 • 14:00 welkom en inchecken waterlodges
 • 14:30 inchecken in het retreat
  – verbinding maken met de groep
  – introductie Brené Brown: kwetsbaarheid, imperfectie, moed, schaamte
  – elkaar ont-moeten
 • 17:00 wat gebeurd er in mijn hoofd
 • 18:30 diner
 • 20:00 yoga | mindfulness
 • 20:45 afsluiten van de dag

Dag 2

 • 08:00 yoga en meditatie
 • 09:30 ontbijt
 • 10:30 kwetsbaar voelen versus kwetsbaarheid uiten
 • 12:30 lunch
 • 15:00 synchroniciteit vergroten
 • 17:30 een besluit nemen
 • 18:00 afsluiten
 • 18:30 diner

Dag 3

 • 08:00 yoga en meditatie
 • 09:30 ontbijt
 • 10:30 nieuw gedrag laten zien vraagt moed
 • 11:45 verbinding met elkaar
 • 12:15 uitchecken. wat neem je mee
 • 12:45 afronden

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen

Een Retreat waarin jij centraal staat en er ruimte is voor ontspanning, niet in de zin van niks doen, maar in de zin van niks anders dan alleen met jezelf bezig mogen zijn. Ook nemen we de tijd voor oprechte ontmoetingen, omdat wij geloven dat het vanuit verbinding voeren van het echte gesprek, zorgt voor reflectie en verzachting.

Samen zorgen we daarom voor een veilige, smûke (=Fries voor warme, geborgen, gezellige) sfeer waarin je je uitgenodigd voelt om een stapje te zetten in jouw ont-wikkeling (je te ontdoen van dat waar je je hebt in-gewikkeld in de loop van je leven).

Je krijgt het boek De Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown mee naar huis.

We often celebrate vulnerability as a strength in other people, but we tend to see it as a weakness in ourselves.’

– Brené Brown –

De begeleiders: Marijke Scholten

Marijke deelt graag licht, lucht en liefde uit, oftewel vertrouwen, optimisme en aandacht. Marijke is nieuwsgierig naar die verhalen en onderzoekt graag met jou op welk moment je bent gaan geloven wat jou nu niet meer dient.

“Ik geloof heel sterk dat jij al in je hebt wat je nodig hebt. Het is alleen afgedekt door overtuigingen en vastgeroeste patronen: De verhalen die jij over jezelf bent gaan geloven. Ik noem dat ‘wikkels’, verhalen, overtuigingen, ideeën waar jij je in-gewikkeld hebt en die nu beginnen te knellen. Tijd om te ont-wikkelen, zodat je beter weet wat jij uit te delen hebt in de wereld. En dat geeft ruimte, richting en keuzevrijheid.”

De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

“Nadat ik leerde dat ik om mij kwetsbaar op te stellen in het onderzoek naar mijn overtuigingen en aannames, werd mijn leven ongekend veel lichter. Nu is het mijn tijd om andere te helpen hun eigen verhalen te leren kennen om die daarna de moed te hebben ze niet te serieus te nemen. “

Eten en Slapen

Pean-buiten heeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden.

Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met seizoensgebonden streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden.

Onderdeel van de retreat is dat je natuurlijk goed voor jezelf zorgt. Maar onze chef-kok zorgt ook goed voor jou. Gezond, lekker en gezellig eten hoort daarbij.

Je slaapt in een privé kamer in onze vakantiehuizen of waterlodges.

Het is ook mogelijk een volledige vakantiewoning of waterlodge voor jezelf de reserveren.

Pean-buiten: 12 bijzondere eigenzinnige huisjes aan het water

Ieder huisje heeft voldoende privacy. Rond ieder huisje is ca. 200 m2 ruimte. Er slingert een voetpad door het hele park. Centraal ligt een waterpartij. En aan het open vaarwater ‘de Greft’ ligt een gemeenschappelijke steiger voor ieder die bij Pean-buiten verblijft. De huisjes die direct aan de waterkant staan, hebben ook nog een eigen steiger.

De waterlodges van Pean-buiten zijn met de grootste zorg gebouwd. Tot in de kleinste details is aandacht besteed aan de inrichting. De Swiss Sense boxspring bedden en dekbedden laten je heerlijk tot rust komen. Omdat Pean-buiten overdreven afgelegen ligt, is het er heel stil.

Ontvangst

Op de eerste dag ben je vanaf 14:00 uur welkom. We ontvangen je persoonlijk. Daarna kun je direct je intrek nemen in je waterlodge. Op de prachtige terreinen van Pean-buiten kun je heerlijk rondwandelen of even niks anders doen dan genieten van de rust midden in de natuur om de drukte in je hoofd los te laten. Om 14:30 uur begint het programma.

Op de laatste dag om 12:45 uur is het programma afgelopen. Je krijgt een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Ontdek de unieke huisjes van Pean-buiten aan het water in Friesland. Geniet van rust