Zeilen in Friesland

Zeilen in Friesland

Valkzeilen bij Pean-buiten: zeilavonturen wachten op je

Bij Pean-buiten bieden we je de klassieke Valk aan, de ideale zeilboot voor 2 tot 4 personen. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon een dagje wilt genieten op het water, onze Valken zijn perfect voor jouw avontuur.

Direct het water op vanaf Pean-buiten

Onze ligging aan open vaarwater betekent dat je direct kunt beginnen met zeilen. Met of zonder buitenboordmotor, onze boten zijn klaar om jou een fantastische zeildag te bieden.

Ontdek prachtige routes

Ontdek de Wiide Ie en geniet van het rondje Earnewoude en de Veenhoop – een tocht met slechts één brug. Of zeil naar Akkrum, Terherne, het Sneekermeer, of zelfs een langere tocht naar Leeuwarden en terug.

Schipper nodig? Geen probleem!

Wil je zeillessen of gewoon genieten van de reis? Onze ervaren schippers uit de buurt delen graag hun kennis en verhalen over de omgeving. Leer de kneepjes van het zeilen en ontdek Friesland vanaf het water.

Direct boeken

 

Zeilen is een heerlijke bezigheid vanuit je vakantiehuis aan het water

Zeilen

Pean-buiten Zeilen

Zeilen

Pean-buiten Valk

Valk

Pean-buiten Pico

Pico

Pean-buiten Surfen

Surfen

Pean-buiten Laerling

Laerling

Pean-buiten Optimist

Optimist

Pean-buiten Laser Vago

Laser Vago

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een valk klaar voor gebruik?

De boten liggen klaar je krijgt instructies voor vertrek van een medewerker van ons. Als je wilt weten hoe je boot moet optuigen lees dan deze pagina

Moet ik vooraf reserveren om een Valk te huren?

We raden aan om vooraf te reserveren, vooral tijdens de zomer om zeker te zijn van beschikbaarheid. Je kunt online via bovenstaande knop  een reservering maken. Ook kan je langs komen bij de infobalie of ons bellen op (0566) 63 13 92.

Hoe ruim ik de valk weer op na gebruik?

We vinden het fijn dat je na gebruik de boot schoon en netjes achterlaat zoals je de boot hebt aangetroffen. Uitgebreide instructies vind je hier.

Is ervaring vereist om met een Valk te zeilen?

Ja, enige ervaring is nodig om met een Valk te gaan zeilen. Heb je weinig tot geen ervaring met een valk? Huur een van onze schippers in! Zij begeleiden je het water op hebben veel ervaring met zeilen. Neem contact met ons op als je graag op pad wil gaan met een schipper.

Hoe lang kan ik een Valk huren?

De huurperiode kan variëren, van enkele uren tot meerdere dagen.  Ook is het mogelijk om een dektent bij de valk te huren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Moet ik altijd een zwemvest dragen tijdens het zeilen met een Valk?

Het is sterk aanbevolen om te allen tijde een zwemvest te dragen wanneer je aan boord van een Valk bent, vooral als je op open water vaart. Pean heeft alle maten zwemvesten te leen. Deze zijn te vinden bij de infobalie.

Wat zijn mooie vaarroutes vanuit Pean?

1. De Alde Feanen-route:

  • Start je reis vanuit Pean en verken het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied biedt een netwerk van waterwegen, meren en rietlanden. Je kunt genieten van de rijke flora en fauna terwijl je door dit beschermde gebied vaart.

2. Route naar Earnewâld (Eernewoude):

  • Vaar in westelijke richting vanuit Pean naar Earnewâld, een pittoresk Fries dorp in het hart van de Alde Feanen. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap en de karakteristieke dorpjes langs de route. In Earnewâld kun je aanleggen en het dorp verkennen.

3. Route naar Akkrum:

  • Vaar vanuit Pean naar Akkrum, een ander charmant Fries dorp. Onderweg kom je langs mooie meren en kanalen. Akkrum biedt diverse aanlegplaatsen en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

4. Grote Wielen-route:

  • Verken het Grote Wielen-gebied ten noorden van Pean. Dit is een prachtig meer omringd door groene weiden. Hier kun je rustig zeilen en genieten van de natuur.

5. Rondje Friesland-route:

  • Als je meer tijd hebt, kun je overwegen om een uitgebreidere vaarroute te volgen, zoals een “Rondje Friesland”. Deze route voert je door verschillende Friese steden en meren en biedt een gevarieerde ervaring van het Friese landschap en cultuur.

6. Verken de dorpjes langs de Wijde Ee:

  • Vaar langs de Wijde Ee en verken de charmante dorpjes zoals Grou en Warten. Elk dorp heeft zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden.

7. Terherne-route:

  • Vaar naar Terherne, ook bekend als het Kameleon-dorp vanwege de populaire kinderboekenserie. Hier kun je aanleggen en het Kameleondorp en het Kameleonavontuur ontdekken.