Wim Hof retreat Friesland

Neem regie over je lichaam en geest

Ademhaling, koudetraining en mindsettraining

Wim Hofmethode is de manier om fysieke- en mentale stress te reguleren. Leren voelen is jezelf begrijpen!

Wim Hofmethode is een unieke manier om dicht bij jezelf te komen.

Wim Hofmethode geeft je kracht, blijdschap en gezondheid!

Je wilt

 • Beter uithoudings- en doorzettingsvermogen en recuperatie
 • Betere omgaan met angst en stress
 • Meer zelfvertrouwen, zelfrespect en geloof in jezelf

Je oplossing

In deze Wim Hof Retreat Friesland leer je alles om ademhaling, koudetraining en mindsettraining uit te voeren en een plekje te geven in jouw dagroutine. Op een laagdrempelige veilige manier ervaar je de bijzondere effecten en mogelijkheden van de methode.

Wim Hof retreat Friesland

Lengte: 1 dag
Groepsgrootte: max 30 personen
Prijs: 155,- euro.
Niveau: beginnend & medium

Wim Hof retreat Friesland programma

 • talk Wilco
 • talk Christophe
 • pijlers ademhaling, koude en mindset
 • uitleg Wim Hof ademhalingstechniek en ademsessie
 • cold exposure

Ruwe schets

Hoewel er altijd een ruwe schets is, is ‘geen programma’ een mantra van de Wim Hof Methode. Voor de beste ervaring, ga erin met een open geest en zonder verwachtingen. De start- en eindtijden vermeld in dit gedeelte kunnen veranderen.

Zorg er alstublieft voor dat je je bestelnummer toont bij aankomst, hetzij op een print-out of via je telefoon.

We adviseren licht te eten, of helemaal niet, voor de workshop.

Onstekingsremmende werking

 • Vermindering van onstekingsversterkende eiwitten (-50%)
 • Vermeerdering van onstekingsremmende eiwitten (+200%)
 • Bewuste verhoging van adrenaline
 • Snellere daling cortisol (!) (het chronische stresshormoon)

Training bloedvatenstelsel

 • We hebben 125.000km bloedvaten. Deze bevatten spiertjes die door koudetraining opnieuw versterkt worden
 • Daardoor moet het hart minder hard en verlaagt de bloeddruk
 • En zijn ziekten van hart-en bloedvaten niet nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in het Westen? Ga dus in die koude douche!

Activering immuunsysteem

 • Verhoogd aantal witte bloedcellen tot 6 dagen na een ijsbad!
 • Zet je leger klaar tegen virussen en bacteriën

Activering pijnstilling

Het is aangetoond dat het hersengebied dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van endorfines, encefalines en cannabinoiden geactiveerd wordt.Deze stoffen zijn opioïden, morfine-achtige stoffen die extreem krachtige pijnstillers en tevens gelukshormonen zijn.

Verhoging serotonine

 • Verhoging van zowel serotonine als dopamine. Serotonine is een stofje in de hersenen dat mede-verantwoordelijk is voor “het zich goed voelen”
 • Dat is ook de reden waarom de farmaceutische industrie de productie van anti-depressiva baseert op de werking van serotonine
 • Je hebt wel degelijk invloed op je gemoed/humeur

Kracht, uithouding en energie

 • Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die de Wim Hof Methode beoefenen overduidelijk meer energie hebben dan toen ze dit nog niet deden
 • Dit uit zich in een vergrootte uithouding, daadkracht, “zin” hebben om dingen te doen en een algemeen minder gevoel van lusteloosheid. Activering Cori-cyclus

 

De begeleiders: Wilco in ‘t Veld

Wilco is al docent bewegingsonderwijs, fysiotherapeut, Wim Hofmethode level 2 instructeur, ademcoach en sportvastencoach zeer divers in mogelijkheden om ontwikkeling in beweging te faciliteren. Van het speciaal onderwijs tot aan topsporters, hij heeft iedereen langs zien komen en ervaren dat er eigen kracht schuilt in iedereen.

“De Wim Hofmethode heeft mij echt leren voelen. Voelen is de sleutel om naar jezelf te luisteren, aandacht te geven en om tot ontwikkeling te komen. Graag neem ik jou mee op deze mooie reis zodat jij jezelf ook de kans geeft om de kracht van de methode (dus eigenlijk van jouzelf) te ervaren”

De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

” Wilco introduceerde mij in de Wim Hofmethode. Het blijkt een belangrijke aanvulling te zijn op mijn dagelijkse beoefening; een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor jong en oud, en vereist geen enkele eerdere WHM ervaring. Wel is het van belang dat je in goede gezonde verkeert. Ben je erg verkouden of heb je griep, laat je lichaam dan zelf herstellen, en doe later een keer mee. Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt. Raadpleeg bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen altijd eerst een arts, voordat je aan de Wim Hof Methode begint.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Eten

Pean-buiten heeeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met seizoensgebonden streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden.