Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Aankomst maandag of vrijdag tussen 15:00-17:00 uur. Als je later komt, laat het dan vooraf weten, dan kunnen we afspreken hoe we de sleuteloverdracht en uitleg regelen met elkaar. Vertrek op maandag of vrijdag om 10:00 i.v.m. schoonmaak. Mocht je nog willen varen die dag, dan dus je persoonlijke spullen vast in de auto leggen of in overleg met Pean-buiten elders tijdelijk opslaan. Je kunt na 10:00 niet meer in het huisje.

Kan ik met de auto bij het huisje komen?

In principe niet. Tijdens de bouwperiode (t/m april 2021) zal het beperkt mogelijk zijn, maar daarna is het niet langer de bedoeling. Auto's komen op het aparte parkeerterrein. We hebben zo nodig een bolderkar om je bagage naar het huisje te brengen.

Kan ik ook ter plekke beslissen of ik een boot wil huren?

Bij voldoende beschikbaarheid kan dat zeker. Wil echter zeker zijn van bijvoorbeeld de elektrische sloep, dan adviseren we je die vooraf te reserveren.

Moet ik een diploma hebben om een zeilboot te mogen huren?

Nee, maar je moet wel kunnen zeilen of ervoor zorgen dat iemand anders aan boord dat kan. Als bij vertrek blijkt dat je de boot niet kunt varen, behouden wij ons het recht voor om je terug te roepen en de boot weer in te nemen.

Kan ik iemand meekrijgen als schipper in de valk?

Ja dat kan zeker! Daaraan zijn uiteraard wel meerkosten verbonden. De prijs is afhankelijk van aantal dagdelen dat je de schipper mee wilt. Per valk maximaal 3 personen (+ de schipper).

Kan ik de boot aan de steiger van Pean-buiten lagen liggen?

Als je die meerdere dagen achtereen gehuurd hebt, is dat prima. In alle andere situaties moet de boot na de huur weer terug naar Pean-zeilschool en -bootverhuur.

Wat is er aanwezig in de valk?

Een waterkaart van Friesland, toeter, anker + ankerbol, peddel, vaarboom, meerpen, hoosvaatje, dweil en een doos met een paar sluitingen en sleutel. En u heeft altijd 2 landvasten mee.

© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident