1 / 6

Waterlodge Blaukopke

6 personen 3 slaapkamer(s) 6 bed(den) 1 badkamer(s)
Bekijk beschikbaarheid

Waterlodge Blaukopke is een niet alledaags vakantiehuisje  aan het water voor 2-6 personen. Het staat op het bijzondere vakantiepark Pean-buiten, direct aan het open vaarwater met vrij zicht op de Friese weilanden. Door het puntdak en de glazen topgevels ervaar je een zee van ruimte. Blaukopke is een pimpelmees in het Fries.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt in Friesland bent; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de vele ramen, het riante uitzicht en de unieke ligging aan het water. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor bijvoorbeeld een familie van max. 6 personen, maar ook voor twee bevriende stellen is Waterlodge Blaukopke een prima vakantiehuisje.

Voorzieningen

Keramische kookplaat
Koelkast
Oven
Vaatwasser
Wifi
Badhanddoeken
Schoonmaakartikelen
Keukenlinnen
Hout voor houtkachel verkrijgbaar
Barbecue buiten

Kenmerken

De woonkeuken is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. Door de open opstelling is degene die aan het koken is, toch betrokken bij de ander(en). De zithoek heeft twee vaste banken en een luie stoel. Zo vind je altijd een lekker plekje. De eettafel met 6 stoelen rondom staat centraal opgesteld. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

Het Blaukopke staat aan de zuidwestzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond staat Waterlodge Blaukopke op de plek met aanduiding A. Het Blaukopke heeft twee terrassen zodat je altijd in de zon of in de schaduw kunt zitten. Je zit in dit huisje ook dichtbij de algemene steiger van Pean-buiten om je hengel uit te gooien of met een bootje te vertrekken.

Van bezoekers van de anders huisjes op Pean-buiten merk je in de Blaukopke niet veel; hooguit van de buren aan het water. Wel is er op deze plek altijd wat te beleven. Dat komt door de vele watersporters die langsvaren en in de zomermaanden zul je de zeilschoolcursisten ook zeker voorbij zien komen.

Plattegrond Pean-buiten

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 3 slaapkamers op de meest koele plaatsen in het huisje.  De grootste slaapkamer (1) heeft een tweepersoonsbed. Op de andere staan twee eenpersoonsbedden. Op kamer 2 zijn die bedden ook naast elkaar te zetten tot tweepersoonsbed, op de derde kamer staat een stapelbed. Alle bedden zijn 2.10 m lang en voorzien van eenpersoonsdekbed, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

In de badkamer vind je een douche, wasmeubel met dubbele waskommen en een toilet. Een tweede toilet bevindt zich in de gang, vooral plezierig als je met meer dan twee personen bent.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 6 stoelen op het terras, zodat je overal kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ’s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

In de directe omgeving bevinden zich diverse boerenbedrijven en natuurgebieden. Met de fiets en over het water bereikbaar. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken. Dan lopen de zwart-witte dames op en in de weg.  In Akkrum zijn supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Wat ook leuk is om een bootje te huren bij Pean. In een kleine uurtje ben je in het dorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken. Wil je een dagje varen, dan heeft Pean vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op (wel vooraf even bellen natuurlijk).

Meer weten over omgeving?

Klik dan hier

Misschien ook interessant

© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident