1 / 7

Waterlodge Goudûle

16 personen 1 slaapkamer(s) 2 bed(den) 1 badkamer(s)
Bekijk beschikbaarheid

Waterlodge Goudûle is heel bijzonder vakantiehuisje binnen Pean-buiten. Geschikt als basishuis voor een grotere familiegroep of voor vergaderingen. Ook prima te gebruiken als rustige tijdelijke werkplek met veel ruimte. Door het hoge lessenaarsdak ervaar je binnen een zee van ruimte. De naam van het huisje is ‘kerkuil’ in het Fries.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt weg bent uit de drukte; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de vele ramen, het riante uitzicht en de rustige ligging. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt als ‘basis-huis’ voor een familiegroep of een bedrijf. Zij kunnen dan meerdere huisjes rondom huren en in de Goudûle overdag met elkaar zijn. Maar ook prima voor een stel dat op een rustige plek een aantal dagen of weken wil werken. Alle ruimte om wat spullen uit te leggen of te laten staan.

Voorzieningen

Keramische kookplaat
Koelkast
Oven
Vaatwasser
Wifi
Badhanddoeken
Schoonmaakartikelen
Keukenlinnen
Hout voor houtkachel verkrijgbaar
Barbecue buiten

Kenmerken

De verblijfsruimte is prominent in dit huisje. Door de open opstelling van keuken met grote zithoek en lange tafel, is degene die kookt toch betrokken bij de anderen. De zithoek is een U-opstelling met vaste banken. De eettafel kan op maat gebruikt worden voor 6 tot maximaal 16 personen. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Goudûle staat aan de oostzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond staat Waterlodge Goudûle op de plek met aanduiding M. De Goudûle heeft twee terrassen zodat je tot ‘s  avonds laat in de zon kunt zitten en direct uitkijkt over de waterpartij met mooie oeverbegroeiing.

Van bezoekers van de andere huisjes op Pean-buiten merk je in de Goudûle niet veel. Wanneer je echter met een eigen groep ook de Waterlodges Ljip en/of Skries erbij huurt, kun je snel even tussendoor steken en heb je als het ware je eigen cluster huisjes met je collega’s of familie binnen Pean-buiten.

Plattegrond Pean-buiten

Hoe ziet het er binnen uit?

Er is naast de grote verblijfsruimte, 1 tweepersoonsslaapkamer met een tweepersoonsbed en een royale badkamer met douche. Het bed is een lits-jumeaux van 2.10 m lang en 1.80 breed. Er zijn twee eenpersoonsdekbedden, kussens met beschermhoes en molton over de matrassen aanwezig. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

In de badkamer vind je een douche, wasmeubel met dubbele waskommen en een toilet. Een tweede toilet bevindt zich in de gang. Degene die in Goudûle overnacht, heeft dus een privétoilet. De rest van de groep maakt gebruik van het andere.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan meerdere zitbanken en tafels op het terras, zodat je overal verspreid kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ’s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

In de directe omgeving bevinden zich diverse boerenbedrijven en natuurgebieden. Met de fiets en over het water bereikbaar. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken. Dan lopen de zwart-witte dames op en in de weg.  In Akkrum zijn supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Wat ook leuk is om een bootje te huren bij Pean. In een kleine uurtje ben je in het dorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken. Wil je een dagje varen, dan heeft Pean vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op (wel vooraf even bellen natuurlijk).

Meer weten over omgeving?

Klik dan hier
© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident