1 / 7

Waterlodge Ljurk

4 personen 2 slaapkamer(s) 4 bed(den) 1 badkamer(s)
Bekijk beschikbaarheid

Waterlodge Ljurk is een niet alledaags vakantiehuisje aan het water voor 4 personen. Het staat op het bijzondere vakantiepark Pean-buiten, met vrij zicht op de Friese weilanden. Door de hoge dakconstructie in het woongedeelte ervaar je binnen een zee van ruimte. Ljurk is een leeuwerik in het Fries, een veel voorkomende weidevogel in Friesland.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt weg bent uit de drukte; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de beschutte terras, het riante uitzicht en de uiterst rustige ligging. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor bijvoorbeeld een familie van max. 4 personen, maar ook voor twee bevriende stellen is Waterlodge Ljurk een heel geschikt vakantiehuisje.

Voorzieningen

Keramische kookplaat
Koelkast
Oven
Vaatwasser
Wifi
Badhanddoeken
Schoonmaakartikelen
Keukenlinnen
Hout voor houtkachel verkrijgbaar
Barbecue buiten

Kenmerken

De keuken is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien en de eettafel staat centraal in het huisje. De zithoek ligt juist wat apart en verhoogd t.o.v. de woonkeuken. Zo vind je altijd een lekker plekje. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen. Achter de keuken is de gang, met daaraan de twee slaapkamers en het sanitair. De badkamer is voorzien van een douche en een wastafel. Het toilet is apart.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Ljurk staat aan de noordoostzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond staat Waterlodge Ljurk aangeduid met de letter H. De Ljurk heeft een beschut terras.

Van bezoekers van de anders huisjes op Pean-buiten merk je in de Ljurk vrijwel niets. Dit huisje is voor de echte rustzoekers.

Plattegrond Pean-buiten

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 2 slaapkamers op de meest koele plaatsen in het huisje.  Beide slaapkamers hebben een tweepersoonsbed; deze zijn ook uit elkaar te zetten. Alle bedden zijn 2.10 m lang en voorzien van eenpersoonsdekbed, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

In de badkamer vind je een douche, wasmeubel met dubbele waskommen en een toilet.  Er is ook een apart tweede toilet. Vooral plezierig als je met meer dan twee personen bent.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 4 stoelen op het beschutte terras.  Buitenverlichting geeft ook ’s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

In de directe omgeving bevinden zich diverse boerenbedrijven en natuurgebieden. Met de fiets en over het water bereikbaar. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken. Dan lopen de zwart-witte dames op en in de weg.  In Akkrum zijn supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Wat ook leuk is om een bootje te huren bij Pean. In een kleine uurtje ben je in het dorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken. Wil je een dagje varen, dan heeft Pean vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op (wel vooraf even bellen natuurlijk).

Meer weten over omgeving?

Klik dan hier

Misschien ook interessant

© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident