1 / 13

Waterlodge Ljurk (4 pers)

4 personen 2 slaapkamer(s) 4 bed(den) 1 badkamer(s)
Bekijk beschikbaarheid

Waterlodge Ljurk is een niet alledaags vakantiehuisje voor 4 personen. Het staat op het bijzondere plek, met zicht op de Wijde Ee. Door de hoge dakconstructie in het woongedeelte ervaar je binnen een zee van ruimte. Ljurk betekent leeuwerik in het Fries. Dat is een veel voorkomende weidevogel in Friesland.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt weg bent uit de drukte; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de beschutte terras, het riante uitzicht en de uiterst rustige ligging. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor bijvoorbeeld een familie van max. 4 personen, maar ook voor twee bevriende stellen is Waterlodge Ljurk een heel geschikt vakantiehuisje. Huur je dit huisje samen met de naast gelegen Waterlodge Sweltsje dan is het zeer geschikt voor vakantie tot 8 personen. Je hebt dan een eigen hoekje op het terrein.

Voorzieningen

Houtkachel
Barbecue
Wifi
Steiger aan het water
Bosxprings (2.10 m lang)
Badhanddoeken
Keukenlinnen
Combi-oven met magnetron
Keramische kookplaat
Vaatwasser
Bootverhuur (met zeilles)
Laadpaal voor elektrische auto
Kano- en supverhuur
Schoonmaakartikelen

Kenmerken

De keuken is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. De eettafel staat centraal in het huisje. De zithoek ligt juist wat apart en verhoogd t.o.v. de woonkeuken. Zo vind je altijd een lekker plekje. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen. Achter de keuken is de gang, met daaraan de twee slaapkamers en het sanitair. De badkamer is voorzien van een douche en een wastafel. Het toilet is apart.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Ljurk staat aan de noordoostzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond in de slideshow hierboven is de locatie goed te zien. De Ljurk heeft een beschut terras.

Van bezoekers van de andere huisjes op Pean-buiten merk je in de Ljurk vrijwel niets. Dit huisje is voor de echte rustzoekers.

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 2 slaapkamers op de meest koele plaatsen in het huisje. Beide slaapkamers hebben een tweepersoonsbed; deze zijn ook uit elkaar te zetten. De bedden zijn lederlook boxsprings van Swiss Sense (2.10 lang en 0.90 breed). Ze zijn voorzien van eenpersoonsdekbedden, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

In de badkamer vind je een douche, wasmeubel met dubbele waskommen. Het toilet is apart.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 4 stoelen op het beschutte terras.  Buitenverlichting geeft ook ’s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

Pean-buiten ligt direct aan de Wijde Ee, vaarwater dat deel uitmaakt van een van de mooiste vaargebieden van Friesland. Vanaf dit meer vaar je gemakkelijk noordoost (zonder bruggen) naar Grou of het nationaal park de Alde Feanen met de dorpen Eernewoude en de Veenhoop. Vaar je zuidwest dan kom je in Akkrum, Terherne en op het Sneekermeer.
Beleef dit prachtige gebied vanaf het water met kano, supboard, sloep, motorboot of zeilboot. Door de verscheidenheid is het vaarwater zeer geschikt voor beginners en gevorderde watersporters. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelmogelijkheden. De afwisseling van weilanden en vaarwater typeert het Friese landschap. De voorzieningen van horeca en cultuur zijn in de verschillende dorpen als Akkrum, Grou, de Veenhoop en Aldeboarn uitstekend. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is met de auto of fiets over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken bij onze buurman. In Akkrum vind je een supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Bij ons kun je diverse boten huren. Met 15 minuten varen ben je in het watersportdorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken, verschillende restaurants – en een echte ‘Boot’schappensteiger. Pean heeft vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen. De boten huur je eenvoudig bij je vakantiehuisje.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op.

Lees hier nog meer over de omgeving van Pean-buiten

Misschien ook interessant

Een 4 persoons huisje met uitzicht op de Friese weilanden. Door de hoge dakconstructie ervaar je een zee van ruimte. Lees meer!
© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident