1 / 7

Waterlodge Reade Wikel

4 personen 2 slaapkamer(s) 4 bed(den) 1 badkamer(s)
Bekijk beschikbaarheid

Waterlodge Reade Wikel is het meest luxe vakantiehuisje van Pean-buiten. Het staat centraal, met zicht op de waterpartij binnen het bijzondere vakantiepark Pean-buiten. De naam van het huisje is Fries voor torenvalk.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je Friesland op zijn best. Vlakbij open vaarwater, weg uit de drukte.  Door de brede raampartij heb je een riant uitzicht op de waterpartij. De Waterlodge Reade Wikel is van binnen het meest luxe huisje van de twaalf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor één of twee stellen/vrienden die de rust zoeken.

Voorzieningen

Keramische kookplaat
Koelkast
Oven
Vaatwasser
Keukenlinnen
Schoonmaakartikelen
Wifi
Ligbad
Badhanddoeken
Hout voor houtkachel verkrijgbaar
Barbecue buiten

Kenmerken

Het huisje is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. De zithoek is wat verhoogd, zodat je ook vanaf de bank over het dijkje heenkijkt over het water. Tussen keuken en zitgedeelte staat een ronde eettafel. In keuken is ook nog een extra zitje voor het raam gecreëerd. Zo vind je altijd een lekker plekje. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Reade Wikel staat centraal binnen Pean-buiten, op de welhaast mooiste plek! Op de plattegrond staat Waterlodge Reade Wikel gemarkeerd met de letter F. De Reade Wikel heeft een groot terras met uniek uitzicht over de waterpartij.

Plattegrond Pean-buiten

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 2 slaapkamers aan de achterzijde van het huisje. Beide met een tweepersoonsbed. In de ene kamer staat dat standaard van elkaar geschoven, maar dat is eenvoudig te veranderen natuurlijk. De bedden zijn 2.10 m lang (lits-jumeaux) en voorzien van twee eenpersoonsdekbedden, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

Er is een grote badkamer met ligbad, douche, wasmeubel en een toilet. Er is ook een tweede toilet. Heel plezierig als je met meer dan twee personen bent,

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 4 zitplekken op het terras, zodat je overal kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ’s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

In de directe omgeving bevinden zich diverse boerenbedrijven en natuurgebieden. Met de fiets en over het water bereikbaar. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken. Dan lopen de zwart-witte dames op en in de weg.  In Akkrum zijn supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Wat ook leuk is om een bootje te huren bij Pean. In een kleine uurtje ben je in het dorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken. Wil je een dagje varen, dan heeft Pean vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op (wel vooraf even bellen natuurlijk).

Meer weten over omgeving?

Klik dan hier

Misschien ook interessant

© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident