Mensen zijn toch wel vreemde wezens

21 mei 2024
Mensen zijn toch wel vreemde wezens

Mensen zijn toch wel vreemde wezens, denk ik dan 馃. Deze ochtend gebeurde er iets bijzonders.馃

Elke ochtend, na het melken, wandel ik rustig het weiland in. De omgeving is mij vertrouwd; ik ken iedere grasspriet en ieder beekje. Mijn favoriete plek is bij het water. Ik blijf graag even staan om te genieten van het serene uitzicht 馃寠.

Het is altijd fascinerend om te zien hoe mensen plezier hebben in de natuur. Vooral de kinderen die naar zeilschool Pean en Pean-buiten komen, maken me aan het lachen. Waarom zouden ze vrijwillig het koude water in gaan? Mensen zijn toch wel vreemde wezens, denk ik dan 馃.

Pean-buiten Mensen zijn toch wel vreemde wezens

馃専 Magische koe聽

Deze ochtend gebeurde er iets bijzonders. Een jongen, vol enthousiasme en energie, probeerde me over te halen om met hem te gaan zwemmen. Hij riep en zwaaide vanaf de overkant van het water, alsof ik een magische koe was die kon praten en zwemmen 馃悇.

Het deed me glimlachen. Het herinnert me eraan hoe belangrijk het is voor jongeren om in de natuur te zijn tijdens een schoolkamp. Ze leren hier niet alleen over de natuur en de dieren, maar ook over zichzelf. Ze ontdekken hoe het is om buiten te spelen, te zeilen en gewoon te genieten van het leven zonder technologie 馃摰.

馃寘 Levenslessen bij Pean聽

Bij Pean leren ze niet alleen zeilen, maar ook waardevolle levenslessen. En hoewel ik niet met hen het water in zal gaan, geniet ik net zo veel van hun aanwezigheid en de vrolijke geluiden. Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun angsten overwinnen en nieuwe avonturen beleven 馃浂.