“Ontdek de beste duurzame hotels – Boek nu voor een groen verblijf”

15 nov 2023
“Ontdek de beste duurzame hotels – Boek nu voor een groen verblijf”
Door Christophe

Pean-buiten is een uniek vakantieverblijf in Friesland met 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Als je op zoek bent naar iets anders dan anders, dan is Pean-buiten de perfecte plek voor jouw vakantie. Het ligt centraal in Friesland, in het prachtige Peansterbosk, en nabij het natuurgebied de Alde Feanen. Hier kun je genieten van rust en privacy, zonder dat er auto’s naast je huisje geparkeerd staan. Binnen een minuut sta je aan het water waar het bruist van de watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten is niet alleen geschikt voor vakanties. Het is ook een ideale locatie voor groene vergaderingen. Op het agrarisch erfgoed zijn er verschillende ruimtes beschikbaar, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte is omringd door veel bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

De ruimtes zijn geschikt voor diverse groepsgroottes, van 4 tot 100 deelnemers. Er zijn vele ruimtes beschikbaar, variërend van 12 m2 tot 200 m2. Het buitenterrein beslaat bijna 3 hectare en biedt direct toegang tot de Friese meren en diverse wandelroutes. De prijzen zijn in overleg en er zijn no-brainers zoals een beamer, flipover en zeer goede wifi aanwezig.

Pean-buiten is niet zomaar een vakantieverblijf of vergaderlocatie, het is een duurzaam hotel waarbij rekening wordt gehouden met de natuur en het milieu. Kortom, Pean-buiten is de perfecte plek voor een bijzondere vakantie of groene vergadering in Friesland.1. Duurzame hotels zijn in opkomst en steeds meer reizigers kiezen voor een verblijf in een milieuvriendelijk hotel. Uit een onderzoek van Booking.com blijkt dat 72% van de reizigers wereldwijd van plan is om in 2021 duurzamer te reizen en dat 53% van de reizigers bereid is om meer te betalen voor een duurzame accommodatie. (Bron: Booking.com, 2021)

2. Het keurmerk Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor duurzame accommodaties, waaronder hotels. In Nederland zijn er momenteel meer dan 700 accommodaties met een Green Key-certificaat, waarvan ruim 200 hotels. Deze hotels voldoen aan strenge criteria op het gebied van duurzaamheid, zoals energiebesparing, afvalreductie en gebruik van duurzame materialen. (Bron: Green Key, 2021)

3. Duurzame hotels kunnen niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook aan de lokale economie. Uit onderzoek van de World Tourism Organization blijkt dat duurzaam toerisme kan leiden tot meer werkgelegenheid en economische groei in de regio. Bovendien zijn duurzame hotels vaak betrokken bij lokale initiatieven en dragen ze bij aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. (Bron: World Tourism Organization, 2019)Duurzame hotels in Amsterdam zijn hotels die zich inzetten voor het verminderen van hun impact op het milieu en het bevorderen van duurzaamheid. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van groene energie, het verminderen van afval en het gebruik van duurzame materialen. Ook kunnen duurzame hotels in Amsterdam zich richten op het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid. Door te kiezen voor een duurzaam hotel in Amsterdam draag je bij aan een betere toekomst voor onze planeet en de lokale gemeenschap. Er zijn verschillende duurzame hotels in Amsterdam waaruit je kunt kiezen, dus je kunt genieten van een comfortabel verblijf terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op de wereld om ons heen.Duurzame hotels Nederland zijn hotels die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Dit betekent dat ze rekening houden met het milieu, de lokale gemeenschap en de economie. Zo proberen ze bijvoorbeeld hun energieverbruik te verminderen, afval te recyclen en lokale producten te gebruiken. Ook bieden ze vaak alternatieve vervoersmiddelen aan, zoals fietsen of elektrische auto’s. Door te kiezen voor een duurzaam hotel draag je bij aan een betere wereld en kun je genieten van een comfortabel verblijf met een goed gevoel. In Nederland zijn er steeds meer duurzame hotels te vinden, dus er is genoeg keuze voor iedereen die bewust wil reizen.

Natuurlijk, hier zijn drie veelgestelde vragen over duurzame hotels, met bijbehorende antwoorden:

1. Wat zijn duurzame hotels?
Duurzame hotels zijn accommodaties die zich inzetten voor het verminderen van hun impact op het milieu en de samenleving. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van afval en het ondersteunen van lokale gemeenschappen.

2. Hoe kan ik een duurzaam hotel vinden?
Er zijn verschillende manieren om duurzame hotels te vinden. Een goede manier is om te zoeken naar hotels die gecertificeerd zijn door organisaties zoals Green Key of EarthCheck. Daarnaast kun je ook zoeken naar hotels die specifieke duurzame praktijken hebben, zoals het gebruik van zonne-energie of het verminderen van plastic afval.

3. Zijn duurzame hotels duurder dan gewone hotels?
Niet per se. Hoewel sommige duurzame hotels mogelijk hogere prijzen hebben vanwege hun investeringen in duurzaamheid, zijn er ook veel betaalbare opties beschikbaar. Bovendien kunnen duurzame hotels uiteindelijk kosten besparen door bijvoorbeeld het gebruik van energiezuinige apparaten en het verminderen van afval.