“Ontdek de mooiste duurzame reisbestemmingen – Duurzaam op vakantie”

27 okt 2023
“Ontdek de mooiste duurzame reisbestemmingen – Duurzaam op vakantie”
Door Christophe

Op zoek naar een vakantiebestemming die anders is dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Dit bijzondere vakantiepark ligt centraal in Friesland, in het prachtige Peansterbosk en aan het open vaarwater. Hier vind je 12 eigenzinnige huisjes aan het water, elk met veel privacy en zonder geparkeerde auto’s naast de deur. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar het bruist van de watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten is meer dan alleen een vakantiepark. Het is ook dé plek voor groen vergaderen. Op het agrarisch erfgoed van Pean-buiten vind je verschillende ruimtes, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte is omringd door veel bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

De ruimtes zijn geschikt voor diverse groepsgroottes, van 4 tot 100 deelnemers. Binnen vind je vele ruimtes van 12 m2 tot 200 m2, terwijl het buitenterrein bijna 3 hectare groot is. En als je behoefte hebt aan wat frisse lucht, dan ben je direct aan de Friese meren en diverse wandelroutes.

Pean-buiten is niet alleen een unieke vakantiebestemming en vergaderlocatie, maar ook een duurzame reisbestemming. Met no-brainers als een beamer, flipover en zeer goede wifi, is Pean-buiten de perfecte plek voor een groene en duurzame bijeenkomst. Neem contact op voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden.1. Duurzaam toerisme is een groeiende trend in Nederland. Uit onderzoek van NBTC-NIPO Research blijkt dat 70% van de Nederlandse vakantiegangers duurzaamheid belangrijk vindt bij het kiezen van een reisbestemming. (Bron: NBTC-NIPO Research, 2019)

2. Volgens de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) zijn er wereldwijd meer dan 1.200 duurzame reisbestemmingen. Deze bestemmingen hebben zich gecommitteerd aan duurzaam toerisme en voldoen aan de criteria van de GSTC. (Bron: Global Sustainable Tourism Council, 2020)

3. Het kiezen van een duurzame reisbestemming kan een positieve impact hebben op het milieu. Uit onderzoek van het Centre for Responsible Travel (CREST) blijkt dat duurzaam toerisme kan leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het stimuleren van lokale economieën. (Bron: Centre for Responsible Travel, 2019)Duurzame reisbestemmingen in Europa zijn vakantiebestemmingen die zich inzetten voor het behoud van de natuur en het milieu. Dit betekent dat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen, er afval wordt gescheiden en er wordt gelet op de impact van toerisme op de omgeving. Er zijn steeds meer reizigers die bewust kiezen voor een duurzame vakantie en daarom is het belangrijk dat er voldoende duurzame reisbestemmingen beschikbaar zijn. Gelukkig zijn er in Europa veel mooie plekken te vinden waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Denk bijvoorbeeld aan Scandinavische landen zoals Noorwegen en Zweden, waar veel aandacht wordt besteed aan het behoud van de natuur. Ook in Nederland zijn er diverse duurzame vakantiebestemmingen te vinden, zoals de Waddeneilanden en de Veluwe. Door te kiezen voor een duurzame reisbestemming draag je bij aan een betere wereld en kun je tegelijkertijd genieten van een ontspannen vakantie.Duurzame reisbestemmingen buiten Europa zijn vakantiebestemmingen die zich richten op het minimaliseren van hun impact op het milieu en het behoud van de lokale cultuur en gemeenschappen. Deze bestemmingen bieden reizigers de mogelijkheid om te genieten van prachtige natuurlijke landschappen en culturele ervaringen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan duurzaam toerisme. Enkele voorbeelden van duurzame reisbestemmingen buiten Europa zijn Costa Rica, Nieuw-Zeeland, Bhutan en Tanzania. Deze bestemmingen hebben zich gecommitteerd aan duurzaam toerisme en bieden reizigers een unieke ervaring die zowel verrijkend als milieuvriendelijk is. Door te kiezen voor een duurzame reisbestemming buiten Europa, draag je bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van de wereld en help je lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Natuurlijk, hier zijn 3 veelgestelde vragen over duurzame reisbestemmingen:

1. Wat zijn duurzame reisbestemmingen?
Duurzame reisbestemmingen zijn bestemmingen die zich inzetten voor het behoud van de natuur en cultuur, terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen. Dit kan bijvoorbeeld door het stimuleren van lokale economieën en het verminderen van afval en vervuiling.

2. Waar kan ik duurzame reisbestemmingen vinden?
Er zijn verschillende manieren om duurzame reisbestemmingen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar bestemmingen die zijn gecertificeerd door organisaties zoals Green Destinations of Travelife. Ook kun je zoeken naar bestemmingen die zichzelf promoten als duurzaam, of die specifieke duurzame activiteiten aanbieden zoals ecotoerisme of fair trade.

3. Wat zijn de voordelen van het kiezen van een duurzame reisbestemming?
Het kiezen van een duurzame reisbestemming heeft verschillende voordelen. Allereerst draag je bij aan het behoud van de natuur en cultuur van de bestemming, wat ervoor zorgt dat deze ook in de toekomst nog te bezoeken is. Daarnaast stimuleer je de lokale economieën en help je mee aan het verminderen van afval en vervuiling. Tot slot kun je vaak genieten van unieke ervaringen die je niet op andere bestemmingen kunt vinden, zoals het ontdekken van lokale tradities en het proeven van authentieke gerechten.