“Ontdek duurzame reiscommunities | Reis bewust en verbind met gelijkgestemden”

14 okt 2023
“Ontdek duurzame reiscommunities | Reis bewust en verbind met gelijkgestemden”
Door Christophe

-1. In 2019 gaf 70% van de Nederlandse vakantiegangers aan dat duurzaamheid een belangrijk aspect is bij het kiezen van een vakantiebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research (bron: https://www.nbtcniporesearch.nl/nl/home/nieuws/2019/duurzaamheid-belangrijk-bij-keuze-vakantiebestemming).
2. Het aantal duurzame reiscommunities groeit snel. Zo heeft de Nederlandse start-up BookDifferent inmiddels meer dan 1,5 miljoen accommodaties wereldwijd in haar boekingssysteem opgenomen die voldoen aan duurzaamheidscriteria (bron: https://www.bookdifferent.com/nl/over-ons).
3. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 72% van de Nederlandse reizigers van plan is om in 2021 duurzamer te reizen dan voorheen. Daarbij geeft 53% aan dat ze graag willen verblijven in accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan (bron: https://globalnews.booking.com/onderzoek-bookingcom-72-van-de-nederlandse-reizigers-is-van-plan-om-in-2021-duurzamer-te-reizen-dan-voorheen/).Duurzame reiscommunities in Nederland zijn groepen mensen die zich inzetten voor duurzaamheid tijdens het reizen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze samen reizen om de CO2-uitstoot te verminderen, of dat ze verblijven in eco-vriendelijke accommodaties. Het doel van deze communities is om bewustwording te creëren over de impact van reizen op het milieu en om alternatieven te bieden die minder schadelijk zijn voor de planeet. Door lid te worden van een duurzame reiscommunity kun je niet alleen bijdragen aan een betere wereld, maar ook nieuwe mensen ontmoeten en inspiratie opdoen voor duurzamer reizen. Er zijn verschillende duurzame reiscommunities actief in Nederland, zoals GreenSeat en Duurzame Backpacker.Duurzame reiscommunities wereldwijd zijn gemeenschappen van mensen die zich inzetten voor duurzaam reizen. Dit houdt in dat zij op een verantwoorde manier reizen, waarbij zij rekening houden met het milieu, de lokale bevolking en de economie van de bestemming. Deze communities zijn wereldwijd te vinden en bieden reizigers de mogelijkheid om op een duurzame manier te reizen en tegelijkertijd nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde waarden delen. Door deel te nemen aan deze communities kunnen reizigers hun impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschappen.

Natuurlijk, hier zijn 3 veelgestelde vragen over duurzame reiscommunities en de antwoorden daarop:

1. Wat zijn duurzame reiscommunities?
Duurzame reiscommunities zijn groepen van reizigers die zich inzetten voor duurzaam toerisme en het verminderen van de negatieve impact van reizen op het milieu en de lokale gemeenschappen. Deze communities delen informatie over duurzame reisbestemmingen, accommodaties en activiteiten, en moedigen elkaar aan om verantwoorde keuzes te maken tijdens het reizen.

2. Hoe kan ik lid worden van een duurzame reiscommunity?
Er zijn verschillende manieren om lid te worden van een duurzame reiscommunity. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een online community op sociale media of een reisforum, waar je kunt communiceren met andere duurzame reizigers en informatie kunt delen. Je kunt ook deelnemen aan georganiseerde reizen of evenementen die worden georganiseerd door duurzame reiscommunities.

3. Wat zijn de voordelen van het deelnemen aan een duurzame reiscommunity?
Het deelnemen aan een duurzame reiscommunity heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je waardevolle informatie en tips krijgen over duurzaam reizen, waardoor je beter geïnformeerd bent en bewustere keuzes kunt maken tijdens het reizen. Ten tweede kun je nieuwe mensen ontmoeten die dezelfde waarden en interesses delen als jij. Tot slot kun je door deel te nemen aan georganiseerde reizen en evenementen een unieke en authentieke reiservaring hebben, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan duurzaam toerisme en het behoud van de lokale gemeenschappen.