“Ontdek duurzame reiservaringen | Reis bewust en verantwoord”

22 okt 2023
“Ontdek duurzame reiservaringen | Reis bewust en verantwoord”
Door Christophe

-1. Volgens een onderzoek van Booking.com uit 2019, geeft 70% van de reizigers aan dat ze zich bewust zijn van hun impact op het milieu en dat ze graag duurzame accommodaties willen boeken voor hun reiservaringen. (Bron: https://globalnews.booking.com/bookingcom-reveals-its-top-travel-predictions-for-2020/)

2. In 2018 heeft de duurzame reisorganisatie Better Places de Sustainable Travel Award gewonnen voor hun inzet om duurzame reiservaringen aan te bieden aan hun klanten. (Bron: https://www.duurzaam-ondernemen.nl/better-places-wint-sustainable-travel-award-2018/)

3. Uit een onderzoek van de ANWB in 2020 blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor duurzame vervoersmiddelen tijdens hun vakantie, zoals de fiets of het openbaar vervoer. (Bron: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuws/2020/juni/duurzaam-op-vakantie-steeds-populairder)-

Natuurlijk, hier zijn 3 veelgestelde vragen over duurzame reiservaringen:

1. Wat zijn duurzame reiservaringen?
Duurzame reiservaringen zijn reiservaringen die rekening houden met de impact van toerisme op het milieu, de lokale economie en de samenleving. Het gaat om reizen die zo min mogelijk schade toebrengen aan de natuur en cultuur van de bestemming en die bijdragen aan het behoud ervan. Duurzame reiservaringen zijn gericht op het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het bevorderen van sociale en economische ontwikkeling.

2. Hoe kan ik duurzame reiservaringen vinden?
Er zijn verschillende manieren om duurzame reiservaringen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar reisorganisaties die zich richten op duurzaam toerisme en die een certificering hebben ontvangen van een erkende instantie. Ook kun je zoeken naar accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die bijvoorbeeld gebruik maken van zonne-energie, regenwater opvangen of afval scheiden. Verder kun je ervoor kiezen om te reizen met het openbaar vervoer of te kiezen voor een fiets- of wandelvakantie.

3. Waarom zijn duurzame reiservaringen belangrijk?
Duurzame reiservaringen zijn belangrijk omdat toerisme een grote impact kan hebben op het milieu, de lokale economie en de samenleving. Door te kiezen voor duurzame reiservaringen, draag je bij aan het behoud van de natuur en cultuur van de bestemming en ondersteun je lokale gemeenschappen. Bovendien zorgt duurzaam toerisme voor een betere verdeling van de inkomsten en kan het bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale economie.