“Ontdek onze duurzame reisproducten voor een milieubewuste vakantie”

14 nov 2023
“Ontdek onze duurzame reisproducten voor een milieubewuste vakantie”
Door Christophe

Op zoek naar een unieke vakantiebestemming? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Gelegen in het prachtige Peansterbosk in Friesland, biedt Pean-buiten 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Geniet van de rust en privacy die elk huisje biedt, zonder geparkeerde auto’s naast de deur. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar je kunt genieten van verschillende watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed kun je groen vergaderen in verschillende ruimtes, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte is omringd door bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

De ruimtes zijn geschikt voor groepen van 4 tot 100 deelnemers en variëren in grootte van 12 m2 tot 200 m2. Het bijna 3 hectare grote buitenterrein biedt ook nog eens directe toegang tot de Friese meren en diverse wandelroutes. En natuurlijk zijn er no-brainers zoals een beamer, flipover en uitstekende wifi.

Kortom, Pean-buiten biedt een unieke ervaring voor vakantiegangers en zakelijke gasten die op zoek zijn naar iets anders dan anders. En dat alles met oog voor duurzaamheid.1. Volgens een onderzoek van Booking.com uit 2019 geeft 55% van de reizigers aan dat ze van plan zijn om in 2020 duurzamer te reizen en te verblijven. Dit houdt in dat ze op zoek zijn naar accommodaties en reisproducten die milieuvriendelijker zijn. (Bron: https://globalnews.booking.com/55-of-travellers-expect-to-take-more-sustainable-trips-in-2020/)

2. Uit een onderzoek van de ANWB uit 2020 blijkt dat 70% van de Nederlanders bereid is om meer te betalen voor duurzame reisproducten, zoals een hotel met een duurzaamheidskeurmerk of een treinreis met groene stroom. (Bron: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuws/2020/februari/duurzaam-op-reis)

3. Volgens een artikel van de Volkskrant uit 2019 zijn er steeds meer duurzame reisproducten beschikbaar, zoals een koffer gemaakt van gerecycled plastic, een waterfles met een filter en een zonne-oplader voor op reis. Deze producten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook handig voor de reiziger die graag duurzamer wil leven. (Bron: https://www.volkskrant.nl/gs-b7d8a2a8)Duurzame reisproducten kopen is een verantwoorde keuze voor reizigers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Duurzame reisproducten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, bamboe tandenborstels, biologisch afbreekbare toilettassen en duurzame koffers. Door deze producten te kopen, draag je bij aan een duurzamere wereld en verminder je de hoeveelheid afval die tijdens het reizen wordt geproduceerd. Er zijn verschillende winkels en webshops die duurzame reisproducten verkopen, dus het is gemakkelijk om deze producten te vinden en te kopen. Door te kiezen voor duurzame reisproducten, kun je genieten van je reis terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.-

Natuurlijk, hier zijn 3 veelgestelde vragen over duurzame reisproducten, met antwoorden:

1. Wat zijn duurzame reisproducten en waarom zijn ze belangrijk?
Duurzame reisproducten zijn producten die zijn ontworpen en geproduceerd met het oog op het minimaliseren van hun impact op het milieu en de samenleving. Ze zijn belangrijk omdat ze helpen bij het verminderen van afval, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het ondersteunen van eerlijke arbeidsomstandigheden voor werknemers in de productieketen.

2. Welke soorten duurzame reisproducten zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten duurzame reisproducten beschikbaar, waaronder herbruikbare waterflessen, bamboe tandenborstels, biologisch afbreekbare toiletpapier, herbruikbare tassen en verpakkingen, en duurzame kleding en schoenen.

3. Waar kan ik duurzame reisproducten kopen?
Er zijn verschillende winkels en online retailers die duurzame reisproducten verkopen, zoals duurzame webshops, natuurvoedingswinkels en outdoorwinkels. Ook zijn er steeds meer hotels en accommodaties die duurzame reisproducten aanbieden aan hun gasten.