Terschelling

Naast een bijzondere natuur heeft Terschelling nog veel meer bezienswaardigheden te bieden. Zo is de haven van West-Terschelling, die is aangelegd in de Dellewalbaai (baai aan de lage wal), de enige natuurlijke baai van Nederland en tevens één van de mooiste van Europa.

En natuurlijk kun je in West-Terschelling de Brandaris niet over het hoofd zien, de vuurtoren die als symbool van het eiland al meer dan 400 jaar stoer en sterk boven de daken uitsteekt.

Natuurgebieden
De natuurgebieden zijn verspreid over het eiland en op veel plaatsen te vinden. De variërende landschappen zorgen ervoor dat je in een korte tijd veel verschillende dingen ziet. Zo fiets je het ene moment door het bos en het andere moment ben je in de polder.

Monumenten en standbeelden
Terschelling heeft diverse prachtige gebouwen met monumentale status. De commandeurshuizen (kapiteinswoningen in de Commandeurstraat op West) zijn een mooi voorbeeld. Maar ook Willem Barentsz, de ontdekkingsreiziger die geboren is op Terschelling, is vereeuwigd in een standbeeld te Formerum.

Uitzichtpunten
Vanaf de hoge uitzichtpunten kun je Terschelling extra goed bekijken. Of je nou uitkijkt over het dorp West-Terschelling, de bunkers of het bos, elk uitzichtpunt laat je weer een andere kant van het eiland zien.

Bijzondere plekken
Naast de mooie landschappen zijn er nog andere speciale plekjes te bezoeken. Zoals de haven in West-Terschelling of de Dwarsdijk in Oosterend. Ook kunnen dit speciale gebouwen zijn zoals het Drenkelingenhuisje of de Wierschuur.