12 Waterlodges aan het water

Zeilschool Pean bouwt 12 waterlodges voor de verhuur aan families, gezinnen, vakantiegangers, bedrijven en andere Friesland- en waterliefhebbers. Hieronder een beknopt overzicht van de plannen, tijdlijn en impressies. Bekijk de huisjes aan het water.

Ligging van de huisjes

In januari 2020 zijn de eerste werkzaamheden gestart, op het noordoostelijk deel van het terrein van zeilschool Pean. Dit unieke project aan de Wijde Ee noemen we Pean-buiten. De waterlodges die er komen, staan in een ecologisch mooi gebied, op gevarieerde plaatsen. Direct aan het water of juist meer in de begroeiing met zicht op de weilanden.

De waterlodges krijgen alle een omvang van 70 vierkante meter plus aangrenzend deels overdekte terrassen. Van binnen zullen ze variëren in inrichting; met meer of minder slaapplaatsen, geschikt voor tussen de 4-8 personen. Direct na Pinksteren 2020 ging de Waterlodge Ljip (huisje N op de plattegrond) in de verhuur. De overige volgen vanaf voorjaar 2021. De lodges zullen jaarrond te huur zijn voor een weekend, midweek, week of meerdere weken achtereen.

Waarom Pean-buiten?

De ultieme natuurbeleving

Wij houden ervan dat de natuur ‘een beetje haar eigen gang gaat’

Ideale watersportlocatie

Voor de echte watersportbeleving ga je naar Pean-buiten

Rust en ruimte

De huisjes aan het water van Pean-buiten bieden dat allemaal

© Pean-buiten 2020
Webontwikkeling door Convident