Pean-buiten: hoe het begon met een hectare grasland

22 okt 2023
Pean-buiten: hoe het begon met een hectare grasland
christophe

Omringd door water en weilanden

Zeilschool Pean, gelegen op de hoek vanwaar de Greft zijn aansluiting vindt met de Peanster Ee, omringd door water en weilanden van omgeving Nes. Al duizenden cursisten hebben er de beginselen van hun zeilkunsten opgedaan, en velen hebben er genoten van wat de prachtige locatie biedt vanuit één van de groepsaccommodaties op het terrein.

Maar… In 2013 bedenken we dat er toch iets is dat Pean mist. Wanneer instructeurs een spelletje willen gaan doen met zeilschoolkinderen, moeten ze namelijk altijd op zoek naar een bos op één van de eilanden in de buurt. Geen groot probleem, maar het enthousiasme van deze kinderen wordt niet altijd gewaardeerd door mede-eiland gebruikers. Pean mist een bos. Een plek waar onze zeilschoolkinderen spelletjes kunnen doen en waar gasten van onze groepsaccommodaties een ommetje kunnen maken.

Gelukkig is er nog een stuk land over! We besluiten dat we zo’n tweeduizend jonge bomen en bosplantsoen gaan planten. Via een stichting kunnen we een groep mensen met een verstandelijke beperking helpen door hen deze klus te geven, en zo is onze wens om een ongestructureerd ingeplant bos te realiseren verwezenlijkt!

Na een aantal jaar heeft dit geleid tot een Pean mét bos, en de verschillen zijn te zien op onderstaande foto’s.

Natuurlijk blijven we hierna dromen over welke mogelijkheden dit stuk bos ons nog meer biedt.