Pean redt weer een relatie

26 okt 2023
Pean redt weer een relatie
christophe

Ik heb wat moois meegemaakt. Het was spannend maar ook hartverwarmend. Het speelt zich allemaal af voor en tijdens het grote Pean-snoeiweekend half januari.

In dat weekend komen veel vrienden van ons langs op Pean. Dan knallen we met die groep in één keer door, om al het snoeiwerk op ons grote terrein te doen. We versturen een mooie uitnodiging en de aanmeldingen stromen binnen.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier

Swan fan Makkum

Een paar maanden voorafgaand aan dit weekend krijg ik opeens weer WhatsApp-contact met Jeanine. We kennen elkaar van heel lang geleden. Ooit reden we samen van Friesland naar de Kieler Woche. Zij als horecadame, ik als stuurman. We werkten samen op het grote zeilschip Swan fan Makkum. Direct toen zij destijds in mijn busje stapte, hadden we een enorme klik. De jaren erna hielden we contact.

Twee verwijderde berichten

Maar zoals dat gaat in het leven… dat kan verwateren. Tot ik dus een paar maanden geleden opeens weer van Friesland naar Kiel reed en weer aan Jeanine moest denken. Ik stuurde haar na 5 jaar van radiostilte een WhatsApp-bericht en zij stuurde direct wat terug. Gezellig! Een paar dagen later zie ik in onze chat alleen nog twee nieuwe, maar verwijderde berichten staan.

Antwoord blijft uit

Intussen zie ik ook de uitnodiging van het snoeiweekend binnenkomen op mijn telefoon. Dus die gaat ook naar Jeanine. En dan hoop ik op een antwoord. Maar dat antwoord blijft uit. Een dag stilte, een week stilte, een maand stilte…. Zou er wat zijn? Heb ik iets verkeerd gezegd? Ik voel toch een beetje onzekerheid….

Verbinding herstelt. Maar misschien was hij nooit weg?

Tot opeens, 5 dagen voor het grote snoeiweekend, een bericht: “Leuk! Ik en de kinderen komen zaterdag einde van de ochtend.”
We hebben elkaar 5 jaar niet gezien en we weten allebei niet of de vibe van toen er nog zal zijn. Als het zaterdagmiddag is, heb haar nog niet gezien. Maar dan loop ik, met mijn vieze pak blubberpak aan, zo’n beetje tegen haar op tussen de bomen van Pean-buiten. En meteen is het weer goed! Binnen een seconde. Ongelooflijk. Precies zoals toen in dat busje naar Kiel. We praten en lachen de hele dag en avond. De verbinding is hersteld. Misschien was zij nooit weg.

Verblijf op Pean betekent verbindingen maken?

Jij hebt vast ook van die vrienden of vriendinnen die je zelden ziet, maar waarbij het altijd meteen weer 100% oké is. Bij Pean gebeurt dat vaak in familieweekenden of met groepen die elkaar ook niet zo vaak zien. Dan zie je als ondernemer dat er innige oude banden worden aangehaald.
De vrije ligging van Pean midden in de natuur versterkt die verbinding. Niemand gaat weg. Iedereen blijft bij elkaar. De activiteit, bij ons snoeien in het bos en bij groepen meestal watersport, is de katalysator van die verbinding.

Dus als je ook eens wat relaties wilt versterken of familiebanden wilt aanhalen, organiseer dan een vrienden- of familieweekend bij ons. Het werkt!

Christophe

Klik hier voor informatie over groepen bij Pean Groepsaccommodaties