Sloep of valk huren bij Pean

Huur je eigen sloep of valk

Zin om de Friese wateren te trotseren? Vanaf nu kun je bij ons geheel zelfstandig, snel en gemakkelijk een valk of sloep huren via deze link huur een sloep of valk

De boten zijn beschikbaar van 10:00 – 20:00. De boten zijn niet verlicht, houd daar rekening mee bij het kiezen van het gewenste tijdstip.

 

Bij de reservering kun je zelf kiezen wanneer en hoelang je wilt gaan varen en hoe laat je wilt vertrekken. Je kunt er dus ook voor kiezen buiten de openingstijden van de informatiebalie op Pean het water op te gaan.

Uiteraard hebben we alternatieve oplossingen gevonden om je op afstand zo goed mogelijk te helpen! Je ontvangt namelijk middels een linkje uitgebreide informatie in tekst en video over het gebruik van de gekozen boot. We helpen je op weg door de stappen voor vertrek uit te leggen. Ook bij terugkomst legt onze bootexpert Emil middels een video duidelijk uit wat te doen. Hieronder vind je bij beide boottypes vast een “uitleg voor vertrek”

Onthoud dat we altijd beschikbaar zijn voor vragen of assistentie. Je kunt ons bereiken op (0566) 63 13 92

 

Varen zonder ervaring

Een elektrische sloep huren is geschikt voor iedereen die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met het varen. Ervaring of een vaarbewijs is voor het varen niet nodig. Je zit net als in de auto achter het stuur en met een hendeltje bepaal je eenvoudig zelf je snelheid. De accu is geschikt voor een hele dag vaarplezier. Dit is het perfecte gezinsuitje!

Benieuwd naar de uitleg voordat je gaat boeken? Klik snel op de link en bekijk wat je nog moet weten voordat je veilig vertrekt

Sloep meenemen

 

Varen met zeilervaring

Heb je ruimschoots ervaring met zeilen op een valk? Dan is het ook mogelijk een valk te huren. Een CWO-diploma of vaarbewijs is niet nodig. Wel vragen we je om de serieuze overweging te maken of je voldoende ervaring hebt om veilig terug te keren op Pean, voordat je de keuze maakt een valk te huren. Twijfel je? Overweeg dan met een schipper van ons op pad te gaan (zie hieronder).

Benieuwd naar de uitleg voordat je gaat boeken? Klik snel op de link en bekijk wat je nog moet weten voordat je veilig vertrekt

Valk meenemen

 

Varen met een schipper

Zowel op de sloep als op de valk is het mogelijk met een schipper het water op te gaan. Deze legt je de technieken uit en kan veel vertellen over het Nationaal Park De Alde Feanen waar jullie doorheen varen.

Daarnaast is het mogelijk om privé zeilles te krijgen op alle niveaus. Dit kan al vanaf 1 dag.

Ook is zeilen met een schipper een fantastische ervaring met je vrienden of familie als je eens kennis wilt maken met het zeilen of het nog te spannend vindt om zelfstandig het water op te gaan. Per valk kunnen er naast de schipper 4 personen mee aan boord.

 

Wil je meer informatie over het zeilen met een schipper of heb je andere vragen? Bel ons dan even op (0566) 63 13 92 of stuur een email naar info@pean.nl

 

Sloepvaren bij je natuurhuijse