Wil je dit weekend €5000,- verdienen?

04 dec 2023
Wil je dit weekend €5000,- verdienen?
Rienk

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier

Een paar weken geleden werd ik gebeld door een goede conculeaga. Hij vertelt mij dat ze een probleem hebben: ondanks dat het nog maar half maart is, hebben ze een dubbele boeking gekregen voor hun groepsaccommodatie. Hij vraagt of ik één van de groepen wil overnemen.

Groot feest

Het is woensdagmiddag en bij ons is de groepsaccommodatie nog helemaal leeg dat weekend. Hij zegt dat het om één nacht gaat en dat ze graag diner en ontbijt willen, de rest doen ze zelf. Ik vraag wat voor groep het is en het blijkt een horecabedrijf te zijn dat elk jaar het seizoen aftrapt met een groot feest voor het aanstaande personeel van die zomer.

Rust, natuur en watersport

Het gaat goed bij Pean, zoals jullie weten, maar €5000,- omzet in het laagseizoen door last-minute verhuur is natuurlijk prachtig. Daarmee kunnen we weer wat gewenste investeringen naar voren halen. Aan de andere kant weet ik dat als ik deze groep zou aanneem, ze niet komen voor de rust, natuur en mooie watersport hier in onze omgeving. Deze groep komt natuurlijk voor een feest, met waarschijnlijk de bijbehorende alcoholische versnaperingen.

Spagaat

Ik voel heel even de spagaat, dus ik zeg door de telefoon dat ik er even over wil nadenken. Gelukkig zit Natasja naast me op kantoor en zijn we er meteen uit. Dit gaan we niet doen. Hier worden hier zelf niet blij van en het past gewoon niet in het concept dat we hier op Pean hebben.
We zoeken gasten die net als wij komen voor de natuur en ruimte, gecombineerd met een actief (water)sportprogramma. Dat is waar onze kracht ligt en op die manier houden we het ook leuk voor alle andere bezoekers die hier op Pean komen.

Ontmoeten – Ontspannen – Ontwikkelen

Hoewel het verleidelijk was om de groep aan te nemen vanwege de financiële voordelen, is het voor ons belangrijk om te kijken naar onze kernwaarden. Bij Pean draait het om ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen, en de groep die ons benaderde paste niet bij deze kernwaarden. We zijn ervan overtuigd dat wanneer we ons richten op gasten die onze visie delen, we een betere ervaring voor iedereen kunnen creëren. Daarom hebben we besloten om onze focus te houden op het aantrekken van gasten die op zoek zijn naar de natuur, rust en activiteiten in combinatie met ontmoetingen, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. We blijven ons daarom inzetten om een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden aan onze gasten die onze kernwaarden delen.

Prachtig weer

De groepsaccommodatie blijft inderdaad leeg dat weekend. Alle vakantiehuizen zijn wel volgeboekt en het is prachtig weer om te watersporten, dus we verhuren alle sloepen en 2 valken voor een mooie tocht door de Alde Feanen.

Grote groepen zijn hier altijd welkom, maar we zoeken wel naar groepen die ook net als wij willen genieten van de omgeving. Onze ervaring is dat dat voor iedereen prettiger is.

Wat zou jij willen organiseren op Pean? Laat het me weten door een appje te sturen via deze link:

Rienk